A 2015. évi szenior úszó szövetségi elnök választással kapcsolatos kérdőívben felvett javaslatok, problémák és észrevételek


Minden sporttársunknak köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével segíti a jelenlegi és a következő Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége (továbbiakban MSZÚOSZ) elnökségének a munkáját. A pozitív visszajelzések azért fontosak, mert aki elégedett ritkán írja meg a véleményét a kritikus észrevételek pedig azért, hogy az elnökség javítani tudja a munkáját! A kérdőívet 67-en töltötték ki.

A visszajelzésekről egyetlen statisztikai adatot emeltünk ki. A válaszadók 62%-a elégedett az elnökség munkájával és 14% elégedetlen a többi 24% nem ismeri ezért nem tud véleményt nyilvánítani, amely válaszra úgy tekintünk, hogy a kommunikációnkon mindenképpen javítani kell!
Az összes válasz statisztikáját ide kattintva tekinthetitek meg!

A javaslatok, kritikák név nélkül érkeztek, ezért nem tüntettünk fel semmilyen adatot a kitöltővel kapcsolatban. A személyneveket illetve a személyekhez intézett felszólításokat sem jelenítjük meg.
Ugyanakkor azt is szeretnénk megmutatni a javaslatok teljes körű közzétételével milyen sokan szeretnék ugyanazt és bizony sokunknak más a véleménye. A helyesírási hibákat javítottuk. A kék színű válaszokban, a piros kiemelt szöveggel, a szövetség elnöksége által tervezett vagy már végrehajtott intézkedéseket, tevékenységeket emeltük ki. Ezekről, amennyiben elnökségi döntést igényel a következő elnökségi ülésen hozunk határozatot. A sorszámozás folyamatos és azért tettük bele a táblázatokba, hogy könnyebben lehessen rá hivatkozni levél küldés esetén, így nem kell a fejezeteket feltüntetni.


Hatékonyabban képviselje a szenior úszás eredményeinek elismerését,és a sporttámogatás elinditását a szenior korcsoportnál is.

Sorsz. Amennyiben nem megfelelő a kommunikáció milyen megoldást javasol?

Az elnökség válasza, javaslata

1.

A szövetség minden egyesületéhez jusson el időben minden információ!

Az elnökség közvetlenül e mailben illetve az MSZUOSZ honlapon keresztül kommunikál az egyesületekkel és a versenyzőkkel. Négy és fél év alatt egy esetben történt meg, amikor rossz koordináció miatt, nem mindenki kapott meg egy értesítést.

2.

E-mail, Internet, net
több információ, nyitottság
részletes közlemény
Ülések anyaga legyen könnyen elérhető a weblapon, plusz körlevél az egyesületek vezetősége felé

Az MSZUOSZ honlapon tesszük közzé az elnökség felhívásait. Az ülések jegyzőkönyvei és ha nagyobb horderejű döntésekről van szó akkor az előkészített javaslatok illetve javaslatok alternatívái is megtalálhatók az MSZUOSZ honlapon a dokumentumok menüpont alatt. Az elnökség ülésein megfigyelőként bárki részt vehet.

3.

Egyes versenyek után lehetne közös tájékoztató amikor többen vagyunk együtt.

A 2014-es gyulai országos bajnokság után volt egy fórum ahol mindenki elmondhatta a véleményét. Mivel a gyulai OB egyike legnagyobb versenyeknek, ha igény van rá, ez a fórum megrendezésre kerülhet minden évben.

4.

Lényegesen nagyobb online aktivitást, az interaktivitással megerősítve. Ez a kérdőív pl egy kellemes meglepetés! :)

Ez a kérdőív a második volt a magyar szenior úszás történetében. Az első kérdőívvel kapcsolatos javaslatok és az elnökség válaszai itt olvashatók. A jövőben minden évben január első két hetében, az előző évben a legtöbbeket foglalkoztató eseményekkel, ügyekkel, felvetésekkel kapcsolatos kérdőívvel fogjuk kezdeni a tevékenységünket.

5.

havi hírlevél emailban a felíratkozott tagok felé

A honlapon folyamatosan közöljük a híreket és a szenior úszással kapcsolatos eseményekre a felhívásokat. Mivel nem egyenletes eloszlásúak az események talán ez szerencsésebb mint a havi hírlevél. A Facebook-on van egy csoport, amelynek tagjai kommunikálnak a szenior úszásról. Ezután a fontosabb és sürgős felhívásokat megkérjük tegyék ott is közzé.

6. Hírleveleket, aktív FB csoportot

7.

Több egykori úszó ma valamilyen médiában dolgozik. Őket kellene bevonni ebbe a munkába, hiszen szakterületük

A 2014-es százhalombattai OB-n készült TV riport a Telesport adásába. A helyi TV több versenyen is (Százhalombatta, Gyula, Eger, Hódmezővásárhely, Törökbálint) készített riportot szenior úszókkal. Ezekre a riportokra mutató linkek elérhetők az MSZUOSZ honlapjáról.
Akinek vannak média kapcsolatai jelentkezzen a versenyek rendezőinél illetve az elnökségnél. Várjuk a javaslatokat és a jelentkezőket.
Sajnos az összehangolt és folyamatos jelenlétre nincs lehetőség, de ez a sokkal nagyobb média érdeklődésre számottartó verseny úszásban sincs másképp. Ezért fontos az MSZUOSZ honlap, ahol minden hírt közlünk.

 
Sorsz. A felsoroltak közül azok a feladatok, amelyek véleménye szerint nem elnökségi feladatok, kinek a feladata lenne?

Az elnökség válasza, javaslata

A kérdőívben felsorolt feladatokat jelenleg is az elnökség végzi nevesített felelősökkel. A válaszokból kiderül, hogy minden a kérdőívben felsorolt feladatot a válaszadók több mint 79%-a (ez a legkisebb érték többnyire 82-89%) az elnökség feladataként azonosított. Azokat amelyeket más felelőshöz rendelnének, lennebb ismertetjük.
8.

A médiaszereplés és a pályázat szerintem lehetne elnökség által felügyelt, de önkéntes alapon elvégzett tagsági feladat,gondolok itt a témához értő ill. kapcsolatokkal rendelkező tagokra. Vagy úgy gondoljátok, hogy akkor semmi sem lenne belőle??? Mert én pl. nem értek a pályázatíráshoz, és média szinten is csak helyi ill. megyei kapcsolataim vannak, de abban örömmel segítek, mondjuk a győri OB hírverésében....

Megvizsgáljuk a pályázatírással kapcsolatosan felmerült javaslatokat.
A plusz költség, ami felmerül egy profi pályázatírónál sajnos egyáltalán nem garantálja a sikert.
Minden média kapcsolat érdekes, mert a helyi hírek segítenek az adott helységben működő egyesületek tag létszámának növelésében.

9.

profi pályázatíró végezné megbízással

10.

adminisztratív munkatárs (fizetett vagy akár társadalmi munkában)

Az elnökség eddig is társadalmi munkában végezte az adminisztratív feladatokat. A feladat sok háttérinformációt és tapasztalatot igényel ezért hatékonyabb az elnökségen belül végezni.

11.

- kijelölt önkéntes tagok, esetleg külsős - Önkéntes alapon, hozzáértő - önkéntes segítő.

Minden önkéntes jelentkezését várjuk. Vannak otthon szoros hattáridő nélkül végezhető, minimális számítógépes ismeretet igénylő feladatok. Bárki jelentkezhet, aki szeretne segíteni például a régi papíralapú jegyzőkönyvek rögzítésével!

12.

- Részben az egyesületek feladatai is. - kluboknak - minden egyesület saját feladat (is) - egyesületi vezetők

Az egyesületi létszám adatok, a regisztrált versenyzők adatai, a pontos adatközlés valóban az egyesületek feladata, mert ott keletkezik az információ.
Az összesítés és a központi adatszolgáltatás a szövetség feladata.

 
Sorsz. Véleménye szerint a fentieken kívül a szövetség elnökségének feladata lenne még

Az elnökség válasza, javaslata

13.

A nemzetközi versenyekre, különös tekintettel a világ- és Európa-bajnokságokra - koordinálnia kellene a nevezést, az utazás megszervezését.

Az EB, VB nevezés egyénileg történik a konkrét internetes felület kezelésében tapasztalatot szerzett (korábban nevező) sporttársak tudnak segíteni.
Az utazást a 2015-ös kazanyi VB-re közösen is szervezhetjük. Akit ezzel kapcsolatos információ érdekel kérjük olvassa el a legutóbbi elnökségi ülés jegyzőkönyvét.

14.

VB-n EB-n a magyar csapat összefogása

15.

EB : VB-n való részvétel hatékonyabb megszervezése a magyar részvét miatt !

16.

Állami támogatás szerzése a tevékenység finanszírozásához.

Az előző kérdőívben felvetették ezeket a javaslatokat.
A válasz ugyanaz, a szenior úszás szabadidő sport. Érdekérvényesítő képessége minimális.
Helyi szinten vannak esetek, amikor az önkormányzat segíti a helyi csapatot. A szövetség a sportág (mint szabadidősport) súlyának, ismertségének növeléséhez járul hozzá. Például: "Sportudományi szemle" és a "Mozgás szabadsága kiadványok" (mindkettőben megjelent ismertető a magyarországi szenior úszásról. Ezek az írások olvasható az MSZUOSZ honlapján).

17.

a tagok érdekérvényesítése saját lakóhelyükön

18.

erősebb lobbizás a szenior úszósportért a politikai életben

19.

Jó lenne, ha ráhatással lehetnének az önkormányzati sportbizottságokra, hogy támogassák a szenior versenyzést!

20.

lobby tevékenység további támogatások megszerzéséhez

21.

megpróbálni szponzort keresni

22.

Az országos bajnokságok szervezése és finanszírozásának megteremtése. Erőteljesebb média megjelenésre van szükség, annak érdekében, hogy több támogatót lehessen bevonzani a sportágba, Markánsabb lobbira van szükség a jelentősebb állami támogatások megszerzése érdekében.

23.

Egészségmegőrzö felvilágosító rendezvények szervezése, valamint edzéstervek korosztályonként.

Az egészségmegőrző rendezvények Csongrádon és Gyulán több évben is. Az ilyen események szervezése mindig a helyi versenyrendező lehetősége. Ugyanez vonatkozik a buli hangulat megteremtésére is.
A nemzetközi sport kapcsolatok ápolásában és kiterjesztésében a szövetésg aktívan részt vesz.
Két edzéstervet közöltünk az MSZUOSZ honlapon azzal a megjegyzésssel, hogy a kor beli különbség, úszó múlt és egészségi állapot nem teszi lehetővé egységes edzésterv elkészítését minden szenior úszó számára.

24.

Hangulat és "buli"teremtés elősegítése, edző-TÁRSkeresés lehetőség segítése, forrásteremtés, nemzetközi cserekapcsolatok,... a klubok munkájának segítése

25.

Rengeteg olyan elvárás merül fel szenior úszók és egyesületek részéről, ami nem szerepel a fenti felsorolásban.

Sajnáljuk, hogy nem sorolta fel!

26.

Hosszútáv úszó és helyi illetőségű (pl.: Révfülöp átúszás) versenyek integrálása a versenynaptárba és kedvezmények kiharcolása az nevezési díjból ;)

A nyíltvízi versenyek pontos időpontja az időjárástól függ. Ezért nem lehet beilleszteni a versenynaptárba. Az MSZUOSZ csak medencés versenyek szervezésével foglalkozik, de figyelembe veszi a nyári nagy rendzevények várható és előrejelzett időpontját. Egyetlen kivétel a szarvasi Körös holtágban szervezett verseny, mert azt a szövetség egyik tag egyesülete szervezi.
A nyílt vízi versenyek kapcsán kérjük keressék a balatoni, abádszalóki vagy folyamúszás szervezésével foglalkozó szervezeteket.

27.

Szenior Hírmondó újraindítása

Az anyagi források nem állnak rendelkezésre. Alternatív megoldásként a cikkek internetes közlése merül fel lehetőségként.

 
Sorsz. Nem vagyok elégedett az elnökség tevékenységével, mert ...

Az elnökség válasza, javaslata

28.

felületesnek tűnik, nincs személyhez kötött feladat kiosztás

A kérdőívben felsorolt minden feladat személyhez rendelt az MSZUOSZ elnökségében.

29.

Nem átlátható, régimódi, nagyon nem reprezentálja az egyesületeket

Az elnökség a tevéékenységének kommunikálásával nem ért el minden szenior úszóhoz. Ezt igyekeszünk ezzel a szenior kérdőívvel is segíteni.

30.

nem elég nyitott.

31.

Tájékoztatás várok a munkájukról, az egyesületek működésének segítése nem megoldott,

32.

Nem az ország egyesületeinek érdekeit képviselte, hanem csak a saját Egy. tartotta szem előtt!!!

Az elnökségben hat egyesület képviselői kerültek megválasztásra. Az elnökség tevékenysége illetve a feltételezett részrehajlás a közgyűlésnek által számon kérhető. Nem kaptunk ilyen visszajelzést az egyesületek vezetőitől.

33.

kevesen és keveset "dolgoznak", elszakadtak a versenyzőktől., FOGY A LÉTSZÁM, NINCS JÓ HANGULAT, A VERSENYEKEN

Az elnökség tevékenységét biztos lehet jobban végezni ezt szeretnénk ezzel a kérdőívvel is elősegíteni. A tagság által pontosan megfogalmazott hibák felismerése segít a kijavításukban. Sajnos az általános észrevételek nem javíthatók ki elnökségi határozatokkal. A versenyeken indulók létszáma valóban évek óta csökken, de az okok feltárása nem egyszerű. Amennyiben külső okok például anyagi nehézségek az nehezen oldható meg az elnökség részéről. Bár voltak főleg szakmai viták az elnökségben (magas szinvonalú versenyek rendezése költséges), de a nevezési díj 600 Ft/egyéni szám 1200 Ft/ váltó maradt (két verseny kivételével ahol 700 Ft volt) a teljes négy és fél év alatt. Sok érv szólt a nevezési díj emelése mellett, elsősorban a rendezők költségeinek növekedése, de a versenyen indulók anyagi terhei közül (utazás, étkezés, szállás, nevezési díj) csak erre van ráhatása az elnökségnek.

 
Sorsz. A 2015-os elnökségi választásban, az elnökség összetételének kialakításában milyen szempontok érvényesüljenek

Az elnökség válasza, javaslata

34.

az eddigiekkel egyező

Köszönjük a pozitív visszajelzést, mert ezek szerint nagy vonalakban jól működik az elnökség.

35.

az elmúlt évekhez hasonlóan

36.

ami van,megfelelő

37.

képviselt egyesület mérete

Az elnökség a szövetség tag egyesületei által választott testület. Az egyesületek taglátszámától függetlenül minden egyesületnek egy szavazata van.

38.

legnagyobb egyesületek képviselete

39.

minden nagyobb egyesületből legyen elnökségi tag delegálva

40.

rátermettség. esetkeg az 5 legnagyobb egyesület automatikusan adjon 1 vezetőt, bár a szakmaiság sérülhet

41.

A vidék és főváros minimum egyenlő arányban kapjon helyet az elnökségben. A Magyar Úszó Szövetséggel szorosabb kapcsolatot kialakítani, akár onnan is beválasztani tagot.

Az MSZUOSZ elnökségben csak a szövetség tagegyesületeinek tagjait választhatják meg.

Jelenleg hat vidéki egyesület (Törökbálint két, Szentesi ESC, Csongrádi Senior, Tótkomlósi Rozmár és Debreceni Szenior egy-egy képviselővel) és egy budapesti egyesület a Vasas SC egy képviselője tagja az elnökségnek. Az elnökség 2010-es megválasztásakor három elnökségi tag volt budapesti és négy vidéki egyesület tagja.

42.

egyesületek, régiók arányos képviselete

43.

Pest-vidék egyensúly, nagy egyesületek képviselete

44.

szakmaiság és arányosság (főváros vs. vidék)

45.

DOLGOZNI AKARJON CSAPATBAN, vállalja egy terület felügyeletét, egy külsős bizottság működtetésének segítését, ne Bp központú legyen

46.

Egy klubból max. egy tag, tagságarányos képviselet

47.

Demokratikusan reprezentálja az egyesületek taglétszámát!

48.

sportág fejlesztés, tömegesítés, pénzügyi fenntarthatóság

A tömegsport fejlesztése, minél több résztvevő indulása a versenyeken elsődleges célja a szövetségnek és ezáltal az elnökségnek is amint az alapszabályben is szerepel. A tömegsport jelleg erősítése végett, a szövetség elnöksége 2014-el kezdődően újra elindította a Hajós Alfréd emlékúszást és az őszi hosszútávú versenyeket, "Postaverseny" szervezésben.

49.

Minél több egyesület képviselője legyen bent az elnökségben teljes körű szavazati joggal.

Az elnökségnek, a szövetség elnökével együtt hét tagja van. Ezt a látszámot kell úgy betölteni, hogy minél több egyesület érdekét képviselje.
Ráadásul az elnökség tagjainak, az egyesületek és ezáltal szenior úszók elvárt feladatoknak megfelelően kell ellátniuk a feladatokat.

50.

Feladatokra választott elnökségi tagok legyenek. Sok egyesület legyen képviselve az elnökségben

51.

Tekintettel a 2021-es világbajnokságra, olyan jó szervezőkészségű és kiterjedt kaocsolatrendszerrel - itt beleértendő a nemzetközi kapcsolat is - rendelkező személyek kellenek, akik a szeniorok érdekeit tudják képviselni és érvényesíteni minden téren és minden fórumon.

A 2021-es szenior VB szervezője a MÚSZ lesz. Az MSZUOSZ szövetsége ezzel a szervezettek kell kommunikáljon.

52.

vezetői képességekkel bíró, a feladatot önként vállaló, kapcsolati tőkével rendelkező, lelkes emberekből álljon, akik nem mellékesen szakmailag sem analfabéták és legalább annyit vállalnak, mint a mostani elnökség, akik munkájáért csakis hálásak lehetünk, mi úszók, és azt hiszem, a többiek nevében is csak köszönetemet fejezhetem ki!!!

Köszönjük!
Egyetértünk a javaslattal. Az elnökségi választás előtt a jelöltek a feladatokat is megjelölik a kérdőívben felsorolt, jelenleg is ellátott tevékenységek közül. Természetesen más feladatokat megfogalmazhatnak megoldással együtt.

53.

Az elnökjelöltek hirdessenek programot,amit előzetesen tegyenek közzé. A megválasztott elnök munkáját aktív és hatékony csapat segítse. Az elnök munkája legyen transzparens.

54.

Több fiatal legyen elnökségi tag

Valóban jó lenne fiatal tagokat választani az elnökségbe. Bármelyik egyesület jelölheti, egy fiatal egyesületi tagját az elnökségbe, ha a jelölt vállalja a jelölést és elkötelezett a társadalmi munka végézésében.

55.

egy klubból -egy vezetőségi tag. Elnöknek viszont nem úszó, hanem inkább menedzser-vezető kellene, aki jól tudná képviselni a MSZÚOSZ-t.

Egyetértünk az egy klub egy jelölt elvvel.

A különböző korcsoportok érdekeinek képviselete és a menedzser szemlélet a meghirdetett programból, a vállalt feladatok megoldására adott javaslatból derül ki.

56.

Elhívatott sport emberek kezeljék a senior sportot, akik a legfiatalabbakkal és a legidősebbekkel is tudnak azonosulni.

57.

A szenior úszósport érdekeit képviseljék a delegáltak.

58.

szakmaiság ,előző évi tapasztalatok, agilis kapcsolattartás,

59.

hozzáértés!

60.

Alkalmasság a feladat ellátására,és legyen szava az egyes dolgok megvétozásában,vagy az ország egyesületeinek javaslatát tudja végigvinni a szövetségben!

61.

A FINA/LEN szabályokat, módosításokat folyamatosan követő tagokat kell választani, akik maguk is aktív versenyzők.

62.

aktivitás, kapcsolatrendszer

 
Sorsz. Mit várok el a szenior úszó szövetség következő elnökségétől?

Az elnökség válasza, javaslata

63.

A senior úszás és egyesületek képviselete a sportminiszternél.

A szenior úszás érdekképviseletét minden lehetséges fórumon eddig is képviselte a mindenkori elnökség. A versenysporttal foglalkozó szervezetek a szabadidő sportokat tömörítő szervezethez utalják az ilyen irányú próbálkozásokat.

64.

a sportág tömegesítését, pl. a dunántúli régió aktivizálását, érdekérvényesítést a helyi uszodáknál

A versenynaptár összeállításánál minden évben próbáltunk nyitni új versenyhelysznek felé. Pl 2011 Budaörs, 2012-13-14 Százhalombatta, 2015 Győr és újra Pécs. Az egyesületek létrehozása mindig helyismerettel, sportolói kapcsolatokkal rendelkező lelkes szervezők feladata. Egyesületeket nem lehet határozattal létrehozni, de segíteni lehet a működésüket és ha versenyt szeretnének rendezni támogatni ezt a törekvést.

65.

a szenior úszás népszerűsítését, hogy még többen jöjjenek versenyekre

66.

A szövetség szabályzatainak szigorúbb betartatását mind az egyesületekkel, mind a szenior sportolókkal. A fiatalabb korosztályok esetében - sajnos kevés a 40 év alatti sportolónk - erőteljesebb népszerűsítését a szenior úszósportnak.

A versenyszabályok tételes megfogalmazásával és közzé tételével a versenykörnyezet szabályozása megtörtént. A javaslat az egyesületek adatszolgáltatásával kapcsolatos. Ebben is van előrelépés, de minden évben gondot okoz, hogy későn kapjuk meg néhány egyesület adatait (egyesületi tagok, regisztrált versenyzők). A fiatalok bevonásán gondolkodunk, mert külföldi példák azt mutatják, hogy az I. korcsoport létszáma arányaiban sokkal nagyobb mint nálunk. A még aktív, de nem csúcsversenyzők (akiknek biztos nem is illene bele a versenynaptárukba) indulási lehetőségének engedélyezése esetleg szóba jöhetne. Van olyan szenior világcsúcsot elért úszó, aki ugyanabban az évben indult felnőtt Európa bajnokságon.

67.

Az eddigieknek megfelelően végezze vállalt feladatát

Köszönjük!

68.

az eddigihez hasonló szervezettséget

69.

eddigiekhez hasonlóan végezze munkáját

70.

Az előző évekhez hasonlóan végezzék vállalt feladatukat

71.

Hasonló lelkes munkát, mint a mostani

72.

hasonló munkát a jelenlegi elnökség munkájához

73.

Hasonló tevékenységet.

74.

Hasonlót, mint eddig, és minden tiszteletem annak,akik rendezgetik a mi sport életünket, a futáson kívül (és talán a tenisz)elvétve található Magyarországon Ilyen módon mozgatott szenior sportág.Köszönjük:)

75.

Azt, hogy lelkiismeretesen és örömmel végezzék a vállalt feladataikat, csábítsanak el egy-egy magyar úszó ikont a versenyekre, hogy megismerjük őket személyesen. A szenior úszás végre nyerje el megérdemelt helyét a MÚSZ-ben, ami akkor válik valóra, hogyha delegálni tud egy tagot is a vezetőségbe.

Reméljük az új elnökség is hasonló lelkesdéssel és a visszajelzéseken okulva fogja végezni a feladatát. 2014-ben a régi nagy úszók közül két olimpiai bajnokot és két olimpiai érmes úszót Százhalomabattán láthattatok. Közülük ketten el is indultak a versenyen! Igyekezni fogunk a jövőben is meghívni régi nagy versenyzőket a szenior úszó versenyekre.

76.

erősebb érdekképviseletet a szabadidősport területén

A szabadidősősportot kormányzati szinten koordináló szervezettek kapcsolatot tartunk fenn. Az eddigi egyetlen szövetségi pályázat nem volt sikeres, de egyesület nyert el támogatást. A jövőben is meg fogju kpróbálni minél hatékonyabban képviselni a szenior úszást ennek a szevezetnek az irányában is. Ezt a jövőbeli elnökség is kiemelt feladatának tekinti.

77.

fontolóra kell venni az integrálódást a MÚSZba. Tevékenyen részt venni a 2021es VB rendezésének az előkészületében. 1-1 rövid és hosszú pályás OB. Nevezési díjak emelése OB esetében.

Ezt a három javaslatot melyből kettő integrálná egy pedig elszakítaná a MÚSZ-tól a szenior szövetséget azért kapcsoltuk össze, mert szeretnénk megmutatni a vélemények sokszínűségét.

A MÚSZ és az MSZÚOSZ fajsúlya nem összemérhető. Ezért a csatlakozás nem oldana meg semmit.

Az MSZÚOSZ évekig működött a MÚSZ részeként mint alszövetség. Természetesen ha a MÚSZ keresné meg a szeniorokat a szenior versenyszervezésben, kapcsolatok kialakításban szerzett tapasztalatok felhasználása céljából az más helyzet lenne.
Ez egyelőre nem időszerű mivel a 2021-es VB időpontja még túl távoli.

78.

szorosabb kapcsolat a MUSZ-el

79.

javítson a hiányosságokon, szerezzen pénzt, szakadjon el a MÚSz-tól mert az csak versenysporttal foglalkozhat, míg a szenior úszás szabadidős tevékenység., ne hagyja hogy ...... a szövetséget-a sportágat, DOLGOZZON! ne csak tiszteletből legyenek tagja, KERESSEN ÚJ EMBEREKET! szolgálja a sportág úszni-bulizni-barátkozni szándékozók tevékenységének támogatását, dolgozzon ki túlélési programot!

80.

Hatékony, átlátható, igazságos vezetés

Hatékonyságra törekszünk, ezért készült ez a kérdőív. Az átláthatóság növelése céljából megpróbáljuk javítani a kommunikációt az egyesületekkel és a szenior úszókal közvetlenül is. Ha bárkinek úgy tűnik, hogy az elnökség bármelyik javaslata illetve döntése igazságtalan, sérelmes valakinek és hátrányos helyzetbe hoz a versenyzési lehetőségben bárkit is azt kérjük mindig jelezzétek.

A sporttámogatás sajnos szabadidősportnál nehezen értelmezhető.

81.
82.

A mostaninál hatékonyabb munkát

83.

Korrekt munkát, a magyar szenior úszás összefogását, erősítését.

84.

Master úszás népszerűsítését, magas szinvonalú felkészülést a Bp-i VB-re

A szenior egyesületek tevékenységének támogatása, a versenynaptár készítés, az adminisztrácó és adatszolgáltatáson kívül, ez a szenior úszó szövetség legfontosabb és megfogalmazott célja.

85.

Hatékony, átlátható, igazságos vezetés

Ezért készült ez a kérdőív és ezért szeretnénk minden felvetésre reagálni. A nyitottságra, kommunikációra vonatkozó javaslatokat szeretnénk beépíteni a következő elnökség programjába és munkamenetébe.

86.

nagyobb nyíltság, több közvéleménykutatás

87.

nyitottság, bevonás

88.

Pontos tájékoztatást, átlátható működést és naprakész versenynaptárat.

89.

több infot

90.

Segítse a szenior úszás minél nagyobb elterjedését. Hangoztassa a szenior sport egészségmegőrző szerepét. Fogja össze az ország szenior egyesületi sportolóit részrehajlás nélkül.

Ezt a célt szolgálják az új versenyhelyszínek, a postaversenyek.

Az MSZUOSZ tevékenységét igyekszik részrehajlás nélkül végezni, ha bárkinek olyan érzése van, hogy egy elnökségi javaslat vagy döntés részrehajló kérjük minden alkalommal jelezze.

91.

Több média szereplést, az esélyesek nemzetközi versenyeken való szereplésének anyagi támogatását.

A szenior úszás a média számára nem igazán fontos ezért nehéz program szerűen megvalósítani.
A szenior úszás szabadidő és tömegsport a szövetség akkor segíthetné anyagilag a nemzetközi versenyeken eséllyel indulókat, ha kifejezetten kötelezően erre a célra fordítandóó pályázati pénzhez jutna. Amíg ez a forrás nem áll rendelkezésre, marad a versenyek után a következő nagyobb hazai versenyen egy vacsora meghívás.

92.

Több támogatást

Igyekszünk pályázatokon részt venni a jövőben is.

93.

senior úszók létszámának növelése

Az elnökség célja a létszám növelése, de sajnos egyelőre kiemeltebb a létszám csökkenésének megállítása.

94.

szélesebb körű pályázatírást, több médiaszereplést, rendszeres beszámolókat a közgyűlésekről

Több elnökségi tag folyamatosan figyeli a megjelent pályázatokat és ha esélyt látunk minden esetben pályázni szoktunk.

95.

színvonalas versenyeket és egyéni pályázatokat a senior úszóknak

A versenyek színvonala az uszodáktól, a versenyrendezők hozzáértésétől és a versenyen indulóktól függ. Nagyon sok új uszoda épült, a versenyrendező sporttársak 10-15 és van aki 45 év tapasztalattal nagyon jó versenyeket tudnak rendezni. Mostmár csak rajtunk, szenior úszókon múlik a verseny szinvonala!

96.

Új lendületet kellene vinni a szenior úszás sportágba. Új ötletekre, marketingre, élő/interaktív nemzetközi kapcsolatokra kell törekednie.

Mindenki új ötletét meghallgatjuk és reagálunk rá. Írjatok e mailt vagy versenyeken találkozva beszéljünk róla!