Kovács Lukácsné (Rozika)

Kovács Lukácsné (Rozika) 2007. június 8-án, pénteken vehette át

„A 2006. év legeredményesebb
szenior-veterán sportolója
Hajdú-Bihar megyében”
kitüntetést, melyre Klubunk és Szövetségünk is jelölte.

Rozika számos nyíltvízi versenyt megnyert, a gyulai országos szenior úszóbajnokságon bajnoki címeket és dobogós helyezéseket szerzett. Több hazai és külföldi szenior versenyen indult. A Pedagógusok országos úszóbajnokságán éremhalmozó volt.

A Magyar Marathon Klub 1200 m-es Hajós Alfréd Távúszásán és a 2000 m-es „Fedettpályás” Öbölátúszáson 2006-ban országos ranglista vezető.

Rozika már a jövőre gondol és az idei szlovéniai szenior Európa-bajnokságra készül.

Kovács Lukácsné, Rozika, a hiperaktív nyugdíjas testnevelő tanár évek óta versenyez klubunk színeiben. Medencei versenyek itthon és külföldön, magyar bajnoki címek, országos csúcs korcsoportjában 800 méteren, ranglista vezetés 1200 m-en és 2000 m-en, nyíltvízi versenyek néhány km-től az 5200 m-es Balaton átúszásig szerepelnek repertoárjában.

Amikor idén június 8-án megkapta a 2006. év legeredményesebb szenior-veterán sportolója kitüntetést, riportot és fotót kértem tőle honlapunk számára. Június 10-én, vasárnap reggel elegánsan jelent meg nálam, és elmondta kérését: szeretne egy közös fotót első edzőjével, idős Rentka Lászlóval és velem, jelenlegi csapatvezetőjével, a Debreceni Szenior Úszó Klub elnökével. Óhaját teljesítettem, íme az eredmény:90. évében lévő Atyám, Rozika a kupával, édesanyám és Szenior pólóban én, Dr. Rentka László szereplünk a képeken. Rozika kupája mellett előkerült Atyám Hajós Alfréd és Toldi Miklós díja is.

Összeállította: Dr. Rentka László