A magyar szenior úszóverseny eredmények az úszott eredmény elérése idején érvényes világcsúcshoz viszonyított relatív örökranglista lekérdező ismertetése!
Az adatok feldolgozási kimutatása itt olvasható.

Ez a lekérdező korcsoporttól független besorolását adja minden úszásnemben az elért eredményeknek, a verseny idején érvényes világcsúcshoz viszonyítva. A világcsúcsok a FINA honlapján itt megtalálhatók. Ez a lekérdező csak az 50-es és 25-ös medencére működik. Egyelőre a harmadik nem működik! Tervezem a 33 1/3 méteres medencében elért eredményekre a nem szabványos távokra egy, csak a magyar eredmények alapján előállított ranglista készítését és erről véleményeteket kérem!

  • Az első világcsúcsok 50 méteres medencékre általában 1979 után tartják nyilván. A 25 méteres medencékre későbbi időponttól 1983 után tartják nyilván a világcsúcsokat. Ezek előtt az időpontok előtt a legelső világcsúcs értékét használom számításra.
  • Az öt éves korcsoporton belül a korcsoport alsó évében úszott idő és a következő korcsoport alsó évében úszott idő között lineáris közelítést alkalmaztam a viszonyítási idő megállapítására
  • Amennyiben magasabb korcsoportban jobb időt úsztak, mint fiatalabb korcsoportban, akkor nem alkalmazom a lineáris változást, hanem végig az öt éves korcsoporton a jobb időt használom.
  • Mit jelent ha 100% nál magasabb az érték? Az elért eredmény lehet világcsúcs, ha nem akkor a versenyző a korcsoportban nem az első évben van és közel van az úszott eredménye a világcsúcshoz
  • A világcsúcsok összehasonlításában dátumhelyes (év, hó, nap) vizsgálatot vezettem be 2020.03.06-án. Ahol csak az év van feltüntetve a FINA honlapján ott január elsejével számoltam. Ezért ettől a dátumtól egyes esetekben ha év közben értek el világcsúcsot lehet különböző a százalékos érték a régebbitől.