Magyar szenior úszóváltók örökranglistája még nem teljesen "örök", de addig is használható. Az 50-es és a 25-ös medencékre 2012 től dolgoztam fel a váltó eredményeket.

A rövidpályás váltók véglegesnek tekinthetők mennyiségileg ugyanis ott 2012 előtt kevés gépi mérésű eredmény volt. Az 50 es medencében viszont sok gépi mérésű verseny volt 2012 előtt is. Ezek a korábbi eredmények csak akkor szerepelnek az örökranglistában, ha országos csúcsok voltak. Onnan emeltem be a nyilvántartásba.

Azokat a váltókat, amelyek nem egy csapat versenyzőiből alakultak nem töröltem ki a listából, de ranglista helyezési sorszámot nem kaptak, a sor háttér színét megváltoztattam és a versenyzők neve után négy jelet tettem. Ezek jelentése a következő a csillag * azt jelenti a váltó nevében szereplő csapattal azonos csapatból szereplő versenyző vagy ha nem megállípítható a váltó nevéből a csapat akkor az első versenyző kap csillagot, az x nem azonos a csapatot vagy 2016 előtt egyéni indulót jelent.

Mivel még tesztelnem kell az adatokat is nem csak a lekérdezőt az esetleges hibákért elnézést kérek és várom a visszajelzéseket.