Új szenior úszó váltó eredmény elemzési lehetőség a honlapon


Az évek óta használt egyéni eredmények világcsúcshoz viszonyított relatív ranglistához hasonlóan, elkészült egy új szenior úszó váltó eredmény lekérdezés. A számítás alapja a nemzetközi úszó szövetség honlapján elérhető FINA világcsúcsok időrendben elérhető adatai.

Az eddig feldolgozott magyar szenior úszóváltók időeredményeit a váltóban úszók korával súlyozva az úszás időpontjában érvényes világcsúcsok közé illeszti a program lineárisan két egymás után következő korcsoport alsó határa közé. Tehát például ha egy 160+ korcsoportot váltó tagjainak kora 199 év, ami éppen egy évvel alacsonyabb, mint a következő korcsoport alsó határa ez a százalékos teljesítmény értékben azt jelenti, hogy a két korcsoport éppen érvényes idejét egymásból kivonva (amennyiben a 200 éves korcsoport világcsúcsa a nagyobb idő) felosztjuk 40 részre és a 39/40 ed résszel növelt 160 os időhöz viszonítjuk a 199 éves váltó idejét. Amennyiben a rákövetkező korcsoport ideje jobb úgy végig azzal az idővel számolunk. Utóbbi eset többnyire a 100-119 éves korcsoportnál fordul elő. Ennél a korcsoportnál természetesen a rendhagyó korcsoport miatt csak húsz részre oszjuk az idő különbséget, amennyiben a következő korcsoport ideje mégis gyengébb.

Az új lekérdezés célja egyrészt a teljes szenior versenyszám paletta lefedése a teljesítmény összehasonlító értékeléssel másrészt a többek által kért összetett csapat pontversenyben jövőtől szeretnénk bevezetni a váltó eredmények figyelembe vételét.

A honlapunkon néhány napja elérhető ez a ranglista is a fő oldalról, de ide kattintva lekérdezhetők a teljesítmény értékek.


 
Budapest, 2017.04.12. Miklós Attila