Tisztelt Csapattársak!

Sajgó tagokkal, de örömmel továbbítom Miklós Attila gyors verseny feldolgozását és csatolva a ma véget ért hódmezővásárhelyi verseny jegyzőkönyvét. A rengeteg 50 m-es részidőt igen értékesnek és informatívnak tartom, lehet belőlük mazsolázni! (Én minden bizonnyal megteszem!) Ha a váltóknál más volt az úszási sorrend, szívesen fogadom az információkat! Erdélyi Zolinak a szombati gyorsváltóban a kezdő 50 m-es gyorsúszó eredményét a helyszínen történő módosítással sikerült "nevére vennie". Jegyzőkönyv módosítást nem ígérek, de a hitelesség kedvéért várom az esetleges módosító adatokat! (Tudomásom szerint a vasárnapi váltóknál betartottuk a kiírásban szereplő sorrendet, de szombaton előfordultak cserék.)

Gratulálok mindazoknak, akik egy vagy akár több versenyszámban megúszták a szenior világbajnokságra a nevezéshez szükséges szintidőt! Akik csak "közel jártak" a szintidő teljesítéséhez, azok se mondjanak le végleg az indulási tervükről, hiszen a gyulai ob-ig még lesz lehetőség a javításra, illetve működik egy bizonyos méltányossági lehetőség a részükre.

Várom akár néhány mondatos - lehetőleg szerkesztve a honlapunkon is közölhető - frappáns összefoglalóitokat, véleményeteket, legnagyobb élményeteket, jónak tartott eredményeiteket, fotóitokat!

Nagy élményt jelentett számomra - és többen az uszodában és a hazafelé tartó úton is elmélyedtek olvasásába - a nem kis részben Miklós Attila széles körű adatbázisán és feldolgozásán alapuló, a hazai klubokat, versenyzőket és eredményeiket részletesen bemutató, számos szerző írását tartalmazó Szenior Úszó Almanach 1971 - 2016, amelyet a verseny helyszínén osztottak ki a kluboknak. Valamennyi regisztrált klubtag jogosult egy példány átvételére.

Új klubtagokat is köszönthettünk a versenyen. Oláh Attila Bujna Lilla edzésprogramját követve jutott el hozzánk. Több erdélyi sporttársunk lépett be klubunkba Elefánt László Csaba vezetésével, akit most Szikszai Bruno helyettesített a versenyen. Ő már Százhalombattán is indult színeinkben. Balázsi Lóránt, Molnár József és Nagy Júlia Magdolna a szenior vb nyíltvízi versenyszámát célozták meg. (Velük a honlapunkon lévő cikk 3. fotóján szereplek, amely itt is látható.)

Othman Mohamed már 0. korcsoportosként (25 éves kora előtt) is indult velünk versenyeken, és az egyetemi bajnokságokról valamint debreceni edzéseinkről (még a TÁG uszodából és a Sportuszodából is) sokan ismerjük a magyar bajnokság döntőjében is szerepelt kiváló mellúszót. A mellúszó számokban 50 és 200 m-en úszott most jó időket, a 200 m-es mellúszásban a 100 m-es részidőnél is megfelelő szintidőt teljesítve. Szabados József hat éves kihagyás után tért vissza hozzánk, igazolva, hogy hátúszó tudása nem kopott meg, és teljesítette a szinteket.
Balázsiné Jaczkó Márta, Mechler Andrea és Bonivárt Ágnes is hosszú kihagyás után tértek vissza biztató formában.
A többiek szokás szerint tették a dolgukat. Krasznai Róbert "majdnem" országos csúcsot úszott 400 m vegyesen. Bihari Árpi 50 m-es gyorsúszó eredményéből faragott. Gombkötőné Tóth Ilona (1950!) fiatalos időeredményeket produkált. Bujna Lilla egy-egy idejével a férfi csapattársak sem bírtak. Forintos Attila most a mellúszó számokra koncentrált. Nemes Dániel allergiájával és a 30 mp-es álomhatárral küzdött 50 m gyorson.A "gyors fiúk" csak vasárnapra jöttek egy kocsival. Salamon Tibor, Kiss Dániel, Nemes Dániel, Szekeres Ákos és az első versenyen Fazekas Miklós jó időket úsztak egyéniben és váltóban egyaránt.

A 82 éves Kovács Lukácsné a három hátúszó számban úszott kvalifikációt érő időt, de a vb-n egy számmal is megelégszik.

Szántó Endre és Tóth Béla sok versenyszámban indult. Horányi Antal maradt a gyorsúszásnál. Demkóné Balla Sarolta a 200 m gyorsúszás után talán a 200 m vegyest is felveszi versenyszámai közé. Batta Gyula mind a hét számában a dobogón végzett. Cseri Piroska megbízhatóan teljesített. Miklós Attila úszott, váltót szervezett, Almanachot osztott, pontversenyt számolt, csapatképeket készített.

Éder Zsolt nagy időket úszott, T. Kiss Jenő sok edzésmunka után megbízhatóan abszolválta a mellúszó számokat és a 200 m-es vegyes úszást.

A pontverseny eredménye (1 ponttal lettünk harmadikok a csapatversenyben) senkinek sem okozott maradandó károsodást, többen magukra vállalták azért az egy pontért a felelősséget-:)

A helyezési számok alapján legeredményesebb férfi versenyző is megelégedett vele, hogy Miklós Attila a fülébe súgta az eredményt. (12 egyéni és egy váltó bajnoki cím eléggé vigasztaló tud lenni...)

A főleg hangulati elemeket tartalmazó első beszámolóját Rentka László teszi közzé