Debreceniek a 24 órás váltóúszás Sopronban

A 20. alkalommal megrendezett jubileumi soproni Szuperinfó 24 úszónapon idén április 16-17-én 17 csapat indult.
Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy a 8 pályán kiadó 16 hely jóval a nevezési határidő előtt elkelt. (17. indulóként egy búvárcsapat úszott másik két csapat alatt a medence fenekén…)


  Egy visszalépés folytán a tartalék csapatként futó Debreceni szenior úszók és debreceni egyetemisták is lehetőséget kaptak az indulásra.

Egy másik várólistás gárdával, az elmúlt három évben dobogós helyezett Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel közösen állíthattak közös csapatot „ZMNE és Debrecen Elvetemültjei” néven. 19 nemzetvédelmi egyetemista, valamint 12 debreceni egyetemista és szenior úszó úszta végig a 24 órás versenyidőt, 33 1/3 méterenként váltva egymást. A hatodik órában jött fel a csapat a második helyre, és ezt a pozíciót a verseny végéig meg tudták őrizni. A csapat debreceni tagjai: Godó Bence, Salamon Tibor, Jakoda Ádám, Jakoda Balázs, Kovács Mihály, Karácsony Szilvi, Nagy Réka, Krucsó Zsolt transzplantált versenyző, Kiss Márton, Nagy Kata, Gombos Réka és Rentka László.
A ZMNE hallgatója, Kókai Dániel debreceni búvárúszó a csapat erőssége volt. A korábbi sokszoros címvédő Etil-alakulat (az egyetemi úszóbajnokságokról is ismert BME úszógárdája adta a csapatuk zömét) idén is legyőzhetetlennek bizonyult, harmadikok a Zabolátlan Hosszzabálók (ők győri úszók és vízilabdázók).
A debreceniek erejét mutatja, hogy több debreceni szenior úszó és egyetemista szerepelt más csapatokban is meghívottként.

A dobogós helyezettek és eredményük:

1.Etil-alakulat 3938 hossz

2.ZMNE és Debrecen Elvetemültjei 3720  hossz

3.Zabolátlan hosszzabálók 3556 hossz

2011. április 21. Dr. Rentka László