Tisztelt Sporttársam, Tamás!

Február 12-ére, szombatra világméretű úszónapot írtak ki venezuelai sportbarátaink Rafael Vidal emlékére. Debrecen 2007 óta részt vesz az úszónapon, amely igen egyszerű módon a tetszés szerinti leúszott távok regisztrálásából és jelentéséből áll.

Arra kérlek Benneteket, hogy az Edzésonline közösségének tagjai is csatlakozzanak ehhez a sportnaphoz!

A rendezés debreceni tapasztalatait mellékelem. A levél az úszónap kiírásának, jelentőlapjának és a venezuelai versenyközpont e-mail címének elérhetőségét is tartalmazza. Én egy általunk praktikusnak tartott, bővített jelentőlapot használok, ezt is mellékelem.

Ha valamelyik fővárosi uszodában egy nagyobb (akár néhány fősnek induló) "központi", nyílt (saját jegyváltásos) rendezvényt terveztek, értesítsetek róla, mert néhány csatlakozni kívánó fővárosi jelentkező érdeklődött nálam valamilyen együttes úszás lehetőségéről! (Debrecenben a mi 20 fős úszásunk a spontán megjelenő és csatlakozásra felkért közönség tagjaival az elmúlt években 160 - 200 fő körülivé duzzadt. Ehhez teljes nyitvatartási időben egy-két fő rendező jelenléte és az uszodába érkezők barátságos megszólítása, adataik felírása volt szükséges. Szokásos úszótávjukat bemondásra elfogadtuk - ez leggyakrabban 1500 m volt, - amelyet nagy részük néhány száz méterrel megtoldott, amit utólag büszkén jelentett. Jelentős holdudvart növesztettünk így az elmúlt években! Az uszoda vezetésével és a személyzettel egyeztettük a lakossági úszás szintjén megtartott úszónapot. A parton vízhatlan leporellókkal ismertettük a rendezvényt és egyesületünk eddigi munkáját.)

Ha egy e-mail riadólánc után tagjaitok külön úsznak megszokott uszodáikban, ez is tökéletesen megfelelő megoldás, csak az adatokat (helyszín, időpont, név, életkor (szül. év), leúszott méterek, egyesület vagy iskola) össze kell gyűjteni és megszerkesztve a rendezőknek továbbítani. Ha az adatokat másolatban nekem is megküldöd, megköszönöm, illetve ha gondolod, az adatokat én is megszerkesztem és továbbítom a venezuelai rendezőknek.

"Hagyományosan" egy elő- és egy utónapot is fordítok a rendezésre (péntek és vasárnap), mivel igazodni kívánok a csatlakozók lehetőségeihez (pl. pénteki edzésidőben történő távteljesítés).

Eddig sok örömünk volt a Rafael Vidal emlékúszások megrendezésében, Nektek is ajánlom!

Ui: Sopronban találkozunk a 24 órás váltóúszáson? Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke