Rendhagyó beszámoló a
kajak-kenu és úszó sportolók támogatási szerződésének
aláírásán tartott sajtótájékoztatóról

Ezen a héten szerdán, a munkahelyemen egy könnyen megfejthető kvízjátékot követő, sorsoláson nyertem egy részvételi lehetőséget a Magyar Telekom és a kajak-kenu illetve úszó szövetség szponzori szerződésének aláírására és az esemény sajtótájékoztatójára.
A sajtótájékoztató a Yachtkikötőben volt a XI. kerületben a Kopaszi gát végében.
Eddig soha nem voltam sajtótájékoztatón és a téma is érdekesnek tűnt, ha másért nem a sportolókért és edzőkért, akik részt vesznek egy ilyen eseményen.

A médiában a hivatalos híreket olvashattátok ezért inkább arról írok, amiről a sajtó nem írt, a televíziókban nem beszéltek.

Güttler Károly és Kovács Emese voltak jelen az úszó csapatból. Az Ifjúsági Európa Bajnokság 2011.07.06-10-e között Belgrádban lesz. Részt veszek:
Biczó Bence (1993) utána utazik Sanghajba
Bohus Richárd (1993)
Király Bence (1993)
PappMárk (1994)
Abay-Nemes Anna (1996)
Böszörményi Borbála (1995)
Ferenczi Fanni (1996)
György Réka (1996)
Joó Sára (1995)
Moór Baranyai Erika (1995)
Szilágyi Liliána (1996)
Szilágyi Nikolett (1995)
Sztankovics Anna (1996)

Kiss László szövetségi kapitány az úszók programjáról beszélt. A versenyzők (17 en, 10 férfi, 7 nő) edőtáborban vannak. A csapat egy része Debrecenben és Balatonfűzfőn.

A versenyzők nevét megtaláljátok a hivatalos közleményekben.

Hosszú Katinka az Egyesült Államokbn edz (ugyanott edz Kitadzsima is), majd egy héttel a VB előtt Japánban edzőtáborozik.
Risztov Éva 10 km-es versenyr előbb van mint a medencés versenyszámok úgyhogy lesz ideje 1500 méterre edzeni.

Az úszókkal internetes kapcsolatban voltak a sajtótájékoztató szervezői. A bal oldali képen Jakabos Zsuzsanna szobája látható a Debrecenben edzőtáborozó versenyzőkkel. Jobb oldalon Cseh László a háttérben Turi György látható.

A képen Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin és Dávid látható. Jó hangulatban voltak és nagyon felszabadultan viselkedtek.

A képen Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin és Dávid, Mutina Ágnes és Gyurta Dániel láthatók. Mutina Ágnes egy riporteri kérdésre, hogy megszoríthatja-e Federicát (n.b. Pellegrinit) Azt válaszolta viccesen, hogy majd a kezét.

Az úszó világbajnoksághoz kapcsolódó FINA kiadvány

A sajtótájékoztatón adták az itt látható FINA tájékoztatót, amelyben sok érdekes olvasnivalót találtam a 2011.07.16-31 között Sanghajban megrendezésre kerülő úszó és vízilabda világbajnokságról.
A magyar vonatkozású részleteket majd kivonatolom és felteszem a honlapunkra. Ugyanezt teszem, ha valamilyen érdekesebb statisztikát találok. Éredeklődéseteket felkeltendő mellékelem a 200 férfi mellúszás esélylatolgató oldalát.

Egy kicsit kinagyítva ez az oldal fejléce. Gyurta Dániel esélyeit latolgatja 200 férfi mellúszúszásban a FINA kiadvány.2010. július 02.
írta Miklós Attila