Rentka László 93 éves

A debreceni úszóélet kiemelkedő alakja, Rentka László úszóedző, testnevelő tanár a közelmúltban töltötte be 93. életévét. Fia, az 54 éves szemészorvos a Debreceni Szenior Úszó Klub elnökeként, szenior versenyzőként folytatja a családi úszóhagyományt. A 90. születésnapra 9 nap alatt, tavaly bő három nap alatt, idén négy nap alatt úszta le édesapja tiszteletére az aktuális, idén 93 km-es távot. A Debreceni Sportuszoda dolgozói, a szenior és egyetemista úszók, valamint lánya és húga segítették úszását a Debreceni Sportuszodában. A sportember a négy nap alatt közel 31 órát töltött a medencében.Szülinapi kilométerek

2011.05.06.
Riporter: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa

Láyer Tamara műsorvezető:

Második napja tempózik 93 esztendős édesapja tiszteletére Rentka László. Az 54 éves szemészorvos, a Debreceni Szenior Úszóklub elnöke tavaly határozta el, hogy minden évben annyit úszik, ahány éves a debreceni úszóélet megalapítója, édesapja.

Rentka László 93 km-t tesz meg a Debreceni Sportuszodában. Csütörtöktől csaknem négy napon át úszik naponta 20-30 km-t. A szenior úszó szerint az emberpróbáló teljesítményhez a medencén és az úszószemüvegen túl még néhány dolog szükséges:

(Örökbecsű szavaim):

"Sok sok édesség és zsiradék, valamint kellő kritikátlanság"
„Ja, és az a körülbelül negyven éves úszómúlt, amelyből 18 éven keresztül Atyám tanítványa voltam.”


Debrecen, 2011. május 09. közreadja Dr. Rentka László