A BŐSÉG ZAVARA
Tisztelt Sportbarátaim!

A Sportmax 12 órás éjszakai úszógála és egyetemi forduló elnevezésű váltóúszásra összeállt egy erős debreceni csapat (Helyszín: a Sportmax Hegyvidék Sport-, szabadidő és rendezvény központ 8 pályás, 25 m-es medencéje, Budapest XII., Csörsz u. 14-16., időpont: 2011. március 26-27. (szombaton 20.00 – vasárnap 8.00 között), rendező: Soksport SE).

Részletek: http://soksport.uw.hu/

A részvételüket biztosra jelzők között 14 debreceni szenior és 6 debreceni egyetemista van. További öt egyetemista szeretne jönni, de még nem döntött véglegesen.

Edzéseinken célzott próbaúszásokat végeztünk, melyek tapasztalata, hogy 50 m-es váltásoknál a hat fős, egy órás váltóúszás szakaszok hatékonyabbak (jobban elviselhetők, jobb átlagidővel úszhatók), mint az eredetileg tervezett és a soproni és dunaújvárosi 24 órás váltóúszásokon általánosan gyakorolt három fős, fél órás szakaszok.

Bízom abban, hogy néhány további jelentkezővel az egyetemisták és a szeniorok is meghaladják a 14 – 14 fő biztos jelentkezőt, és külön csapatként ki tudnak állni, akárcsak több ízben Nyíradonyban a 4 órás váltóúszáson.

A csapattagok nevezési díját a Debreceni Szenior Úszó Klub a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány pályázatán elnyert összegből fedezi, és a február 27-ei után valószínűleg még két díjtalan belépésű vasárnapi próbaúszást tartunk addig. A csapattagok utazási költségének felét a debreceni közös edzések önrészébe beszámítjuk.

Eredetileg a soproni 24 órás váltóúszásra kezdtük el a váltó toborzását, ahová csak tartalék csapatként fogadták el nevezésünket.

20. Szuperinfó 24 Úszónap 2011. április 16-17.

Itt http://www.uszonap.hu/ olvashattok róla!

Sürgős és Fontos!

A mai nap folyamán a soproni úszónap főrendezője felhívott azzal az örömteli hírrel, hogy visszalépés folytán lehetőségünk van 16. csapatként indulni a soproni 24 órás váltóúszáson.

Mivel évek óta tervezzük a részvételt, éljünk a lehetőséggel! A legegyszerűbb lenne azt mondani, hogy a Sportmax 12 órás váltóúszáson addigra már bizonyító debreceni csapat néhány fő változtatással részt vesz a soproni Szuperinfó 24 Úszónapon is. Tudom, hogy három hét a különbség a két váltóúszás között, sőt többen mondták, hogy Sopron messze van, de csodálatos módon az ország számos részéről jutnak el oda csapatok és versenyzők, akik leküzdik ezeket az akadályokat.

Pillanatnyilag négy fő igen válaszával rendelkezem.

Arra kérlek Benneteket, hogy minden megszólított jelezzen haladéktalanul vissza, hogy számíthatok-e rá Sopronban!

A soproni első szereplésünk célja, hogy lehetőleg az első harmadban végezve teljesítsük a versenyidőt.

A három fős fél-egy órás úszási szakaszok a legesélyesebbek, de éjszaka számítok az egy-két órás magányos úszások beiktatására is!

Kérem, jelezzen az is, aki csak 50 % esélyt lát arra, hogy velünk tartson, de a nevezési listánkon szerepeltethetem a nevét! (24 nevet kell leadnom. Az elmúlt években 16 fős váltók már igen hatékonyan úszták végig a 24 órát.)

Pólóméretet is kérek megadni!

A NEM-et mondók is válaszoljanak, hogy elkerüljük a fölösleges köröket!

Mivel nem számítok 24 fő jelentkezésére, végső esetben a többi tartalékos csapattal való közös indulástól sem zárkózom el, ha külön 2 órás szakaszaink lehetnek a váltóban.

Debrecen, 2011. március 02. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
mobil: +36 30 742 52 44
e-mail: rentkaszenior1@gmail.com