Százhalombatta: rövidpályás csúcseső várható!


A hétvégi verseny újdonsága (I.), jellege (Rövidpályás Országos Szenior Bajnokság), a fővároshoz való közelsége (Százhalombatta), a kiváló új uszoda (a 2008-ban épített, fedett, 25 m-es, 8 pályás, feszített víztükrű versenymedence) és a korábbi százhalombattai versenyrendezések garantálják, hogy nagy mezőny jön össze hétvégére. (A Debreceni Szenior Úszó Klub is 18 fős csapattal és 92 egyéni nevezéssel jelentkezett be a bajnokságra.)

A férfiaknál és nőknél 13 (I-XIII.) korcsoportban 10 – 10 egyéni versenyszámot rendeznek, hat féle váltónem indulói hat korcsoportban (I-VI.) mérkőzhetnek meg egymással.

Ez 2 x XIII x 10 + 6 x VI = 260 + 36 = 296 egyéni- és váltó győztest és potenciális rövidpályás szenior országos (alap)csúcsot jelent. Valószínűsítem a 200 körüli országos csúcseredményt!

A jelenlegi csúcsok honlapunkon is megtalálhatók, és itt is olvashatók. A verseny debreceni nevezői kezdjenek el tervezgetni… (Vö: erős mezőny várható! Az egyes korcsoportok és évjáratok létszámstatisztikájáról itt olvashatjátok Miklós Attila összefoglalóját.)

A versenykiírás www.magyar.sport.hu/uszas honlapon olvasható.

Minden úszásnemben 50, 100 méteren, vegyesben 100 és 200 méteres számban is megrendezik a versenyt.

A jelenleg érvényes rövid pályás országos csúcsok itt tekinthetők meg.

Debrecen, 2011. január 31. Rentka László