Április elsejei (ál)hírek


Debrecen város vezetése újra leteszi a debreceni Sportuszoda alapkövét. Az eseményre a város sportegyesületeit és lakosságát is meghívják. A Debreceni Szenior Úszó Klubot felkérték, hogy az eredményeit, elveit, terveit és a jövőnek szánt üzenetét tartalmazó 6000 karakteres dokumentumát helyezze el az alapkőben.

Az épülő sportuszodához nyitott 50 m-es medencét, 3000 fős lelátót és ugrótornyot is terveznek 10 éven belüli megvalósítással, hogy a létesítmény szenior világversenyek megrendezésére is alkalmassá váljon.

A Debreceni Sportuszoda avatóversenyét 2006 decemberére tervezik. Az avatóversennyel kapcsolatban a Magyar Úszó Szövetség és Debrecen Város Önkormányzata a Debreceni Szenior Úszó Klub véleményét is kikérte. Felkérést kaptunk továbbá a próbaüzem és a Rövidpályás Úszó Európa-bajnokságot előkészítő családi, szabadidős és szenior előverseny sorozat megszervezésére.

A Debreceni Sportuszoda avatóversenyére Debrecen Város Önkormányzata Kulturális osztálya (konkrétan a „Sportcsoport”) 143 VIP meghívott nevét tartalmazó listát juttatott el hozzánk azzal, hogy tegyünk javaslatot további személyekre. A listán örömmel fedeztük fel Balla Mária, Dr. Gulyás Ákos és Dr. Dzvonyár János Debrecenből indult olimpikon úszók, Nagy József, a „Nagy-féle hullámmozgás” mellúszó stílus kifejlesztője, mellúszó országos bajnok, Varga Péter pillangózó országos bajnok nevét.

A Debreceni Szenior Úszó Klubot Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése a Sportbizottság javaslata alapján Debrecen Város Sportcsapatává nevezte ki, és évi 1.500.000 Ft-os sporttámogatásban részesíti.

A Debreceni Szenior Úszó Klub jelenlegi (heti 8 órás) edzésidejének megfelelő időtartamban 2007-ben egész évben díjtalanul edzhet két pályán az addig felépülő Debreceni Sportuszodában.

A Hajdú-Bihari Napló biztosította valamennyi Hajdú-Bihar megyei sportegyesületet, köztük a Debreceni Szenior Úszó Klubot arról, hogy valamennyi rendezvényükről, versenyükről beszámol.

A dunaújvárosi Aranyüst úszóversenyre meghívott 160 – 199 éves váltókra a Debreceni Szenior Úszó Klub egy teljes futamnyi, azaz nyolc váltót állított. Az összeállítás optimalizálásában sokat segített Miklós Attila sporttársunk hárommillió lehetőség közül válogató váltó összeállító számítógépes programja.

A Debreceni Szenior Úszó Klub az idei gyulai országos szenior úszóbajnokságra 78 fős csapattal nevezett. Két negyvenkét fős bérelt autóbusszal és nyolc személygépkocsival utazik Gyulára a családtagokkal 120 főre kiegészült társaság.

Az első versenynap után ifjabb Rentka László barátaival rövid gitárkoncertet ad a debreceni csapatnak.


Debrecen, 2006. április 1.

Álmodta és lejegyezte
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub
elnöke