A Rentka család is megkapta érmeit


A 2006. december 29-ei, idei utolsó közös edzésünk előtt a Debreceni Sportuszoda előterében több sporttársunk megkapta az 1200 m-es Hajós Alfréd Távúszás és a 2000 m-es Fedettpályás Öbölátúszás rendezvényeken elért eredményéért a kiíró Magyar Marathon Klub érmeit. (A két országos sportrendezvényt áprilisban és októberben rendeztük meg.)

A díjkiosztás a debreceni résztvevők számára 2006. november 4. óta folyamatosan tart. A Magyar Marathon Klub november 4-ei díjkiosztóján, a hódmezővásárhelyi uszodában, majd később, debreceni edzéseinken már 15-en 26 érmet vettek át.Senki sem vádolhat azzal, hogy elsiettem az érmek átadását, de az eredménylistán így is egyre bővült az átvette jelöléssel ellátott nevek száma. Az a vád sem érhet, hogy az átadásnál előnyben részesítettem családtagjaimat.

Erre az eseményre december 30-án, a családi ebédet követően szüleim Nyíl utcai házában került sor. Édesanyám, Rentka Lászlóné, egykori tornász és úszó, húgom, Dr. Legoza Józsefné (született Rentka Éva) többszörös korosztályos mellúszó bajnok és lányom, Rentka Anikó orvostanhallgató, az Orvosok világjátékának idei nyolcszoros érmese az új díjazottak. A képen még édesapám, sokunk Mestere, a 88 éves Rentka László, feleségem, Dr. Égerházi Anikó sokszoros Balaton átúszó, váltóúszásban és egyéniben szenior magyar bajnok (a 2000 m-es távon idén a 10. helyen végzett) és Debreceni Szenior Úszó Klubos pólómban, a már Hódmezővásárhelyen átvett érmemmel én is szereplek.Debrecen, 2006. december 30.
Dr. Rentka László


Holnap, december 31-én a debreceni „régi” fedett uszodában (a 33-asban) Újlaki Péternek és édesanyjának adom át érmeit, és bízom benne, hogy előbb-utóbb csak a saját érmeim maradnak nálam.

Az éremdíjazottak listáját mai állapotában emlékeztetőül csatolom.

A 2000 m-es Fedettpályás Öbölátúszás teljes (abszolút) eredménylistája és a korcsoportos eredmények a Magyar Marathon Klub honlapján (www.marathon.hu) megtalálhatóak.

Az 1200 m-es ranglistáért még küzdünk, itt a hódmezővásárhelyi helyszínen készített jegyzetemben csak a mi rendezvényünk helyezettjei szerepelnek, akiket a nevek és a rajtszámok alapján egy sokoldalas listáról lehetett kijegyzetelni).