XII. BÉCSI NÉGYESVERSENY

A 12. Bécsi Négyesversenyre 2006. május 6-án került sor a Südstadt Sportzentrum versenyuszodájában. A versenyjellemzője, hogy csak a 4 úszásnem 50 méteres számainak összpontszáma alapján állapítanak meg sorrendet és győzteseket.
Az igen jól szervezett és jóhangulatú versenyen ifjabb Bitskey István a II. korcsoport győztese lett, id. Bitskey István a IX. korcsoport III. helyzettje (csak megjegyzem, hogy két Európa-bajnok előzött meg: Frantisek Pokorni Brnóból és Fábián Béla Egerből). A helyezettek nem érmet, hanem dísztányért kaptak, az I. nagyot, a III. kicsit.

A hosszú autóút elég fárasztó volt,idő eredményeink ezért igen csak közepesek, de kárpótolta fantasztikus bőségű vacsora. Egy kis Gasthofban aludtunk Mödlingben, másnap pedig megnéztük Bécsben a monumenális maratoni futóversenyt. 87 ország 24000 (!) versenyzője futott, Bécs egész belvárosa le volt zárva, pergő ritmusú zene szólt. A mezőnyt az afrikai profi távfutók, olimpikonok vezették, a főnyereményeket az autók jelentették. Nagy élmény volt, fáradtan, de szerencsésen érkeztünk haza.

Dr Bitskey István