Köszönjük , Attila!


M iklós A ttila sporttársunk

a Debreceni Szenior Úszó Klub

honlapjának készítőjeként

a 10000. látogatóregisztrálása kapcsán összefoglalót írt szerkesztési elveiről, egyúttal köszönettel megemlékezett a fő segítőtársakról. Mi, a megemlítettek, valamint a Klub megkérdezett tagjai úgy gondoljuk, a munka oroszlánrésze Attiláé, ezért köszönjük, hogy kedvtelése – mert nem is tagadja, hogy örömmel végzi ezt a munkát – , szóval, kedvtelése találkozik a debreceni és nem debreceni szeniorok érdeklődésével! Többünk napi rituáléjának része, hogy szétnézünk a honlapunkon. A honlapnak köszönhetjük több érdeklődő, például Bálint Lóránt ránk találását. A 2006. február 18 – 19-i nyíregyházi versenyen hat győzelemmel bemutatkozó tiszaújvárosi triatlonista szenior úszó magyar bajnoki címre és országos csúcsjavításra készül színeinkben! A sajtó (HAON, Szuperinfó, Alföld Televízió) is többször innen értesült tervezett rendezvényeinkről, és több aktuális riportot köszönhetünk honlapunknak.

Itt kell megemlékeznem a nagy előd, Dr. Menyhárt Zsolt úttörő szerepéről, aki még debreceni klubtagsága idején 2000 nyarán kezdeményezett egy debreceni szolgáltatónál egy akciós, három éves ingyenes honlap szerkesztést klubunk részére, mert „ez a jövő útja!” A szerkesztés valóban ingyenes volt, csak a tárterület bérlés került kezdetben havi háromezer, majd – honlapunk bővítése után – havi tízezer forintba… Az akkori honlapon sokat derültünk (például a 133 1/3 méteres vegyesúszás eredményei 1/3 méteres vegyesúszásként szerepeltek, és ezt a versenyszámot próbáltuk a gyakorlatban is elképzelni… Bizonyos cikkek egy betű szélességű „sorokban” kígyóztak függőlegesen lefelé oldalak tucatjain…) A régi honlapunkon lévő anyagok nagyrészt archívumunkban találhatók, egy kirándulást megérnek… Menyhárt Zsolt azóta a Budapesti Delfinek közt versenyez, de bizton állíthatom, hogy nem felejtette el a debreceni éveket! (Ő mondta!)

M iklós A ttila a legfontosabbnak az információk naprakészségét tartja. Ez valóban fontos, mint ahogy a témák, rovatok sokszínűsége és az anyagok megőrzése, előkereshetősége is az. Köszönjük munkádat, Attila! Egy fotóösszeállítással bemutatom sokoldalú jelenlétedet a szenior versenyeken. Elnézést, hogy ezzel is Neked lesz szerkesztési munkád…

2005. OB Gyula, rajt a 6-os startkőről 50 gyorson 2004. OB Gyula, a csapatképen a jobb sarokban


Ezt követően néhány friss anyaggal igazolom, hogy komolyan vesszük a naprakészségről vallott szerkesztési elveidet!

A friss hírek (némelyik annyira friss, hogy jövőbeli!):

Prof. Dr. Bitskey István 2006. február 25-én 9 órakor elsőként jelentkezett a klubvezetőnél a hajdúböszörményi 8 órás váltóúszásra. E-mailben azonban megelőzte őt Tóth Dénes
biztosan megint ott leszek ígéretével.

Köszönjük Tóth Dénesnek, hogy sok elfoglaltsága mellett olykor közöttünk edz és versenyez, valamint köszönjük, hogy tavalyi közgyűlésünket teázója vendégeiként tarthattuk meg! Támogatónk Debrecen szerte nagy népszerűségnek örvendő „több, mint teázó”-jának logoját mellékelem:


A Carpe Diem Teaház logójaBálint Lóránt tiszaújvárosi triatlonista új tagtársunk (a nyíregyházi versenyen debreceni szenior színekben hatszoros győztes volt, 100 m pillangón 1:08-at, 400 m gyorson 5:03-at úszott) szintén jelentkezett a váltóúszásra. Lóránt olyan formában van, hogy akár minden második úszást bevállalja, de azért mások jelentkezésére is számítok…

Fodor György a MEDÚSZA Egyesület nevében felvette a kihívás kesztyűjét, ők is önálló csapatot szerveznek a 8 órás váltóúszásra!

A 8 órás váltó verseny kiírás tervezete itt olvasható!

A Bitskey család három tagja 2006 áprilisában az Amerikai Egyesült Államokban szenior úszóversenyen vesz részt. Dr. Bitskey Péter (1975) évek óta az USA-ban él, ahol orvosként dolgozik. Áprilisban meglátogatja őt debreceni családja. A látogatás éppen egy masters verseny idejére esik, így kézenfekvő a részvétel szándéka. Dr. Bitskey István (1941) és Bitskey István (1974) egy nappal a verseny előtt érkeznek, és a szigorú nevezési feltételeknek igyekeznek addig eleget tenni (például a klubtagságot igazoló dokumentum, a „kék könyv” fénymásolatát előre el kell küldeniük nevezésükkel).

Bízunk benne, hogy fényképekkel és jó időeredményekkel tűzdelt versenybeszámolójukkal áprilisban honlapunkon is találkozunk, akárcsak a májusi bécsi négyesversenyen való részvételük eredményeivel. Ízelítőül néhány korábbi bécsi verseny beszámolója itt olvasható:


Beszámoló az osztrák nyílt bajnokságról itt olvasható!


2006. március 11-én Szentesen a Pedagógusok országos úszóversenyét rendezik meg. Az idei debreceni csapat: Dr. Bitskey István, Dr. Kádasi Tibor, Palczert László, Fodor György, Kovács Lukácsné, Szentjóbi Szabó Enikő.
Reméljük, hogy Hantó Ferencné (Cili) és Katona Judit is odaérnek! (Debrecen-Budapestről és Debrecen-Érdről). Javaslom, hogy közvetlenül nevezzetek a helyi rendezőknél!

Békéscsabán 2006. március 18-19-én rendezik a IX. Gáspár Ervin szenior emlékversenyt. (Bálint Lóránt, Dr. Bitskey István, Jurák Árpád, Kádasi Tibor az alakuló debreceni csapat kemény magja, jelentkezzetek ti is Dr. Rentka László klubelnöknél! Nevezési határidő: március 10. a rendezőknél, ezért március 8. a klubelnöknél!)

Mindkét versenyre a kiírás a www.magyar.sport.hu/uszas honlapon olvasható!


Brno-ban az Ötösverseny sajnos ugyanerre a hétvégére esik. Fodor György és Dr. Rentka László egy 15 éves kihívás sorozat első versenyeként – a dolgok jelenlegi állása szerint vonattal – a brno-i versenyt választotta. Kemény közép-európai mezőny (Rudolf Smerda, Frantisek Pokorny és társaik), %-os értékelés, ahol egyedüli díjunk valószínűleg a versenyjegyzőkönyv és benne a kifejezetten gyors medencében elért időeredményeink.
A kihívó: Dr. Rentka László. A nemes ellenfél, a kihívott: Fodor György.
A korábbi brno-i versenyekről egy összeállítást itt találhattok:Beszámoló a 2000. márciusi brnoi ötösversenyről itt olvasható!
Beszámoló a 2003. márciusi brnoi ötösversenyről itt olvasható!
Debrecen, 2006.02.27.
Dr. Rentka László