Debreceni szenior sikerek Hódmezővásárhelyen
Jövő januárban Debrecenben indul a szenior úszóidény!


A Debreceni Szenior Úszó Klub 16 fős csapata Hódmezővásárhelyen, az ország elsőként megépített 10 pályás sportuszodájában vendégszerepelt. A szokásosnál is nagyobb érdeklődés kísérte a debreceni szenior úszók szereplését, hiszen a hajdúsági megyeszékhelyen alig három hete üzemel az ugyancsak 10 pályás, méreteiben, medence számában, korszerűségében és szépségében az ország első számú ilyen létesítményének tekinthető Debreceni Sportuszoda.
A 2007. január 20-21-ére Debrecenbe tervezett nagy szenior idénynyitó versenyről sokan kérdezték a debrecenieket, és számos csapat és versenyző – közöttük világ- és Európa-bajnokok – jelentették be indulási szándékukat.

A hódmezővásárhelyi versenyen, amelyet már negyedik éve rendeznek meg, minden debreceni csapattag dobogós helyezést ért el, volt, aki a váltószerepléssel együtt hetet-nyolcat is (a két rangidős, Dr. Nagy Sándor Tibor és Kovács Lukácsné). Ifjabb Bitskey István alig maradt el az 50 méteres hátúszásban az országos csúcsjavítástól. Minden csapattag ért el valamilyen jó időeredményt vagy dobogós helyezést, többen egyéni csúcsot is úsztak valamelyik versenyszámukban. Az öt debreceni váltóból négy végzett az első három helyen. A csapat legifjabb tagja, az idén végzett fiatal orvos Dr. Fábián Ákos több számban versenyen kívül indult és emlékérmet kapott. Ákos 2007. január 1-jétől léphet a szeniorok közé, ugyanis jövőre tölti be 25. évét. Nagy István és Dr. Rentka László valamennyi (10 – 10) versenyszámban indult, utóbbi az összes induló eredményét értékelő rangsorban a nem helybeli versenyzők között az előkelő 2. helyen végzett. Ebben az értékelésben Jurák Árpád is jó helyezést ért el.Fotó: A debreceni csapat.
Álló sor (balról): Törös Lajos, Nagy Emese, Dr. Fábián Ákos, Bálint Lóránt, ifj. Bitskey István, Salamon Tibor, Gács Marcell, Dr. Rentka László;
ülő sor (balról): Dr. Nagy Sándor Tibor, Kovács Lukácsné, Hantó Ferencné, Jurák Árpád, Nagy István, Dr. Bitskey István, Dr. Telek Andrea. A képről hiányzik Dr. Batta Gyula.


Debrecen, 2006. november 5.
(A verseny időpontja: 2006. november 4-5.)
Dr. Rentka László
csapatvezető