Ezüstérem a Magyar Egyetemi-Főiskolai
Országos Úszóbajnokságról


Budapesten, a Komjádi Béla Uszodában rendezték meg az egyetemisták és főiskolások idei országos úszóbajnokságát. A Debreceni Egyetemet 25 fős, nagy csapat képviselte, melyben triatlonisták, úszók és amatőr úszók is helyet kaptak. A Debreceni Egyetem sportigazgatója a DEAC úszószakosztályának beindítását mérlegeli.A legjobb eredményt Galgóczi Krisztina érte el, aki a 100 méteres pillangóúszásban 1:09,39 mp-es időeredménnyel a második helyen végzett. A 18 éves gyulai úszólány elsőéves pszichológus hallgató Debrecenben. Othman Mohamed másodéves közgazdász hallgató tavaly a csapat legjobbja volt 8. helyével. Idén időeredményén és helyezésén is javítani tudott: 1:14,83 mp-et úszva a pontszerző 5. helyen végzett.
Mindkét debreceni egyetemista három-három számban indult az egy héttel korábbanDebrecenben megrendezett Rövidpályás Országos Úszóbajnokságon, ahol jó időeredményeket értek el, így várható volt jó szereplésük az egyetemi bajnokságon.

A triatlonisták közül a 400 méteres gyorsúszásban Pocsai Balázs 4:40 mp-es, kiváló idővel az 5., Csortos Imre és Csáthy Csilla a 6. pontszerző helyen végzett.

Számos más versenyszámban is rajthoz álltak a debreceniek, sőt két váltót is kiállítottak a 10x50 m-es intézményi gyorsváltóból, ahol a jobbik váltó (fele részben triatlonisták, fele részben úszók alkották, és kilenc fiú mellett Galgóczi Krisztina is helyet kapott benne) igen jó, 28,5 mp-es átlagidejű eredényt ért el (4:45,04 mp).

A további helyezésekről és az intézmények közötti pontverseny eredményéről a rendező Budapesti Műszaki Egyetem Testnevelési Tanszéke honlapján (http://www.tnt.bme.hu ) néhány napon belül ígérték a részletes versenyjegyzőkönyvet.

Fotók és szöveg: Dr. Rentka László

Debrecen, 2006. november 19.