Eger, 2006. szeptember 16-17.
IX. Bitskey Aladár emlékverseny


A IX. alkalommal megrendezett Bitskey Aladár Nemzetközi Szenior Úszó Emlékversenyen 29 fős csapattal álltunk ki Egerben (most is akadt új versenyzőnk Péli István (1966) személyében, aki a miskolci szárnyat képviseli (a versenyen Jurák Árpád, Kis Róbert, Éder Zsolt és Dr. Sándor Roland volt jelen még közülük).

Jó versenykörülmények, erős mezőnyök, sok külföldi versenyző jellemezték a versenyt. Csapatunkból szinte mindenki elégedett volt egyik vagy akár több úszásával (részletezés és csapatvezetői szakmai értékelés a jegyzőkönyv ismeretében várható).

Selmeczi János (1931) a 200 méteres férfi mellúszásban országos korosztályos csúcskísérletet jelentett be. (A 200 m-es gyorsúszásban versenyen kívül, mellen úszott.) Az új csúcs 3:59,30 mp, 22 mp-cel jobb az előző csúcsnál! 100 méteren izgalmasabb eredmény született: saját gyulai csúcsát 0,02 mp-cel javította meg! Gratulálunk, János!

A váltók összeállítása most is Miklós Attila számítógépes programján és személyes közreműködésén alapult. Talán nem véletlen, hogy a Jurák Árpi által javasolt „álomváltót” is kidobta a gép… (4x50 m férfi vegyes váltó, Éder Zsolt (háton 33,58 mp), Dr. Rentka László (mellen 38,22), Jurák Árpád (pillangón 31,47 mp) és Krasznai Róbert (gyorson 33,24 mp), összesen 2:16,51, mp, második helyezés a 200 éven felüli korcsoportban. A részidők és az összidő az edzésfüzet adataira épülnek.)

A verseny során szinte valamennyi csapat néhány versenyzője odajött hozzánk és a Debreceni Sportuszoda avatóversenyéről érdeklődött. A jelenlegi információink: az uszoda műszaki átadása szeptember 15-én megkezdődött. Várjuk a próbaüzem azon szakaszát, amikor a lakossági úszás keretében, várhatóan díjtalanul úszhatunk a 10 pályás 50 m-es és a 6 pályás 25 méteres medencében, lazíthatunk a melegvizes benti és szabadtéri medencékben. A 2006. október 15-ei ünnepélyes avatóversenyre a verseny előkészítői a leglátványosabb 4x50 m-es mix vegyes váltóra hívták meg a szeniorokat (az ország valamennyi szenior klubjának versenyzőiből összeállítva, Európa-bajnok és világbajnok versenyzőtársak szerepeltetésével egy futamot állíthatunk össze). Bővítési terveimet mellékelem: levél Omaisz István részére 222. Megjegyzés: A levelezés a honlapunkon a Ti írtátok! rovatban olvasható

A Magyar Marathon Klub 2000 m-es medencei távúszását eddig két alkalommal rendeztük meg Hajdúszoboszlón, Dr. Batta Gyula itt tűnt fel, majd csatlakozott hozzánk (Honlapunk Archívumából három írást ajánlok e témakörben.) Idén október 8-ára tervezik a verseny kiírását, amelyet az új uszoda próbaüzeme alatt egész napos rendezvényként szeretnénk megrendezni két vagy három pályán (az uszoda 6 órától 22 óráig tart nyitva!) A versenykiírás tervezet a Magyar Marathon Klub honlapján elérhető.

2007. január 20-21-ére az Országos szenior idénynyitó versenyt szintén Debrecenbe, az új sportuszodába tervezi a MÚSZ Szenior Úszó Alszövetsége (mint ismeretes, Debrecenben, az Újkerti tanuszodában 1999 óta rendezi meg Klubunk a szenior úszók idénynyitó versenyét. A rendezvény versenykiírásában és oklevelein – a 33 órás váltóúszásaink okleveleit is beleértve –azóta szerepel a következő szöveg: „Rendezvényünk újabb szakmai érv a debreceni 50 méteres fedett sportuszoda megvalósítása mellett!” Egy írást ezzel kapcsolatban is mellékelek: Idénynyitó úszóverseny 2001).Megjegyzés: Az írás a honlapunkon az Archívumban olvasható

A versenyen többen fotóztak, a képek néhány napon belül honlapunkra kerülnek:
Vas András képgalériája a Fényképek rovatból is elérhető!

Sőt Néhány kép Egerből, 2006. szeptember 16-17. már a honlapunkon található Miklós Attila jóvoltából!

Jó olvasást és böngészést kívánok!

Debrecen, 2006. szeptember 17-18.


Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu