Ráhangolás a nyíradonyi 4 órás váltóúszásra
A Debreceni Szenior Úszó Klub a résztvevő csapatok és a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok segítségével 2. alkalommal rendezi meg a

4 órás váltóúszást.


2006. december 8-án, pénteken 19.30 – 19.45 között Nyíradonyban, a Harangi Imre Rendezvénycsarnok uszoda előterében találkozunk (ahová jól szervezetten, több személygépkocsival érkezünk). Tervezett váltóink:

Debreceni Szenior Úszó Klub „A” csapata
MEDÚSZA Egyesület „A” csapata
Debreceni Szenior Úszó Klub és MEDÚSZA Egyesület közös „B” csapata
DEDUSZ SE (Debreceni Diákok ÚSE)
Nyíradony VVTK (Városi Verseny és Tömegsport Klub)
Nyíradonyi iskolások csapata (szervezés alatt).
A medence 25 méteres, 5 pályás. A váltóúszás első órájában egy pályát a közönségnek szabadon hagyunk (addig két pályán két-két csapat úszik).

Belépés közös jegyváltással. A versenyidő alatt a váltások 100 méterenként történnek (lehet rajtfejessel és vízből is váltani). A csapattagok tetszőleges sorrendben úszhatnak és többször is sorra kerülhetnek. A jegyzőkönyv lapokat, tollakat és alátéteket a rendezők biztosítják, de az érintett csapatok vezetik (mp pontosságú óráról gondoskodjatok)! Elég a neveket és a futó időt mp pontossággal 50 méterenként lejegyezni, majd a végén számítjuk a részidőket.
Díjazás: a tavalyihoz hasonlóan, de még idén Karácsony előtt valamennyi résztvevő egyedi emléklapot kap (a csapatfotókkal ellátva utólag készítjük el).

A legjobb 18 éven felüli és a legjobb 18 éven aluli csapat kupát kap.


Debrecen, 2006. november 28.
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
A 2005. december 14-ei váltóúszás rövid összefoglalása:

A Debreceni Szenior Úszó Klub először választotta versenyhelyszínül Nyíradonyban a Harangi Imre Városi Rendezvénycsarnok öt pályás, 25 m-es uszodáját. A kiváló létesítményt idén novemberben fedezte fel a megye úszósportja, a Megyebajnokság idei IV. fordulóját is itt rendezték. A mostani versenyen 4 órán keresztül 100 méterenként váltották egymást a csapattagok. A debreceni egyetemisták, akik egy hete Debrecenben egy hat órás, 1200 méterenkénti váltású váltóúszásban az elmúlt 12 évben először győzték le a szeniorokat, most is nagy iramot diktáltak, az első órában vezettek is, de aztán a szeniorok létszámfölénye és néhány kiválóságuk jó időeredményei a szeniorok javára döntöttek. A debreceni úszók, a DEDUSZ SE érkezett a legfiatalabb csapattal. Az éjfélig tartó verseny után az iskolások nem készültek hiányzása… A nyíradonyiak is jó csapatot állítottak össze, amelyben a megyebajnokság két érmese, Bedő Tamás és Makuta Péter is úszott. A csapatokat edzők, szülők, felnőttek is segítették.

A váltók tagjai:

Debreceni Szenior Úszó Klub


Vas András
Törös Lajos
Dr. Kádasi Tibor
Dr. Rentka László
Nagy Emese
Medgyesi Brigitta
Polonkai Ákos
Tóth Dénes
Dr. Soltész István

MEDÚSZA Egyesület

Fodor György
Rácz Kálmán
Fábián Ákos
Benyó Mátyás
Katona László
Kovács Zoltán

Harangi Imre Városi Rendezvénycsarnok Nyíradony


Makuta Péter
Tasi Gergő
Bedő Tamás
Szilágyi Tibor
Csepregi Attila
Kurtyán Miklós
Móricz Sándor
Szilágyi Zsuzsa
Vass Nikolett

DEDUSZ SE
Csukás Róbert
Csukás Máté
Tóth Balázs
Máthé Vera
Csukás Enikő
Csukás Szilárd
Szigeti Virág


Összeállította: Dr. Rentka László