A Debreceni Egyetem hallgatói,
a DEAC úszószakosztálya
és a MEDÚSZA Egyesület tagjai részére

Tisztelt Sportbarátaim!


1976 és 1992 között indulóként, majd csapatvezetőként évente részt vettem az országos egyetemi és főiskola úszóbajnokságon. Számos, főként az Egyetemi Életben megjelent cikk dokumentálja ezt a korszakot, melyet a csapatépítés, a közös edzések, a jó eredmények, az egyéniben és váltóban elért dobogós helyezések, valamint a számomra máig meghatározó sportbarátságok szövődése jellemzett.

1985-től sportbarátaimmal Debrecenben feltámasztottuk a városi egyetemi-főiskolai úszóbajnokságot, amely – változó névvel, de hasonló versenyszámokkal – azóta is évente március második hétfőjén megrendezésre kerül.

A Debreceni Szenior Úszó Klubban most is együtt úszik a „nagy csapat”: Mechler Andrea, Káldi Ildikó, Soltész István, Kiss Mónika, Szentjóbi Szabó Enikő, Urbán Ferenc, Palczert László, Horváth Zoltán, Horváth László, Árvai Krisztina, Diebel Adrea, Diebel Nathalie, Rentka László és mások (a doktori címeket mellőztem). Az oktatók és volt hallgatók kiegészítő számaiból nőtt ki a professzori úszóverseny (Trócsányi Zoltán, Bitskey István, Batta Gyula, Virágos Zsolt, Pap Gyula és még 8 – 10 bátor professzor indul rajta), és innen eredeztethető a Debreceni középiskolások, egyetemisták és szeniorok felkészülési versenye.

Tavaly a MEDÚSZA Egyesület velünk edző lelkes csapata (a debreceni egyetemista úszók Benyó Mátyás elnök, Fábián Ákos titkár és Fodor György fő tag vezetésével) csábított el ismét az országos bajnokságra. Nagyot fordult a világ, szinte a magyar bajnokság döntőit láthattuk világsztárokkal, nekünk pontszerző helyezés sem jutott. Így is voltak biztató eredményeink, a megadott honlapokon (http://www.tnt.bme.hu és www.husf.iif.hu) a tavalyi versenyjegyzőkönyv megnézhető. Kérem azokat, akik vállalják a megmérettetést, a november 12-ei nevezési határidőre való tekintettel minél előbb jelezzék indulási szándékukat!
A kiírás itt olvasható!

Részlet a Debreceni Egyetemi Sport honlapról: „A Debreceni Egyetem hallgatói 2006. október 30-ig jelentkezhetnek, a Debreceni Egyetem Sportigazgatóságának E-mail címén (sport@puma.unideb.hu).”

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hétfői (október 30-ai) edzésen döntenetek kell! Az edzés helye a Debreceni Sportuszoda (Zákány utca – Hadházi út sarok), ideje 18.30– 20.30, találkozunk az előtérben, belépés 450 Ft-os úszójeggyel 18.20-kor!

Jó volna egy 10 fős intézményi váltót kiállítani (fiúk és lányok együttesen alkothatják)!2006 decemberében Nyíradonyban vagy Debrecenben egy 4 órás csapatösszerázó váltóversenyt rendezünk, ahol 100 méterenként lehet egymást váltani (mindenki sokszor sorra kerül!) Az elmúlt két év hasonló rendezvényeiről összeállítást készítek.

Egyelőre hétfőn, szerdán és pénteken 18.20-tól a Debreceni Sportuszodában edzünk, belépés 450 Ft-os úszójeggyel. A pályabérlést is fontolgatjuk, ez több kötöttséggel, rövidebb edzésidővel és valamivel olcsóbb belépéssel járna. Szerdánként, ha a vízilabdázók elkezdik nagymedencei esti edzéseiket, valószínűleg a Tóth Árpád Gimnázium tanuszodájába megyünk edzeni (a 19 – 21 óra közötti időszakban).

Ne feledjétek: nagy elődöket követtek, akik szeniorként ma is közöttünk úsznak! Úszóversenyzőnek, később szenior versenyzőnek (a Debreceni Szenior Úszó Klub tagjának) lenni megtiszteltetés és életfogytig tartó elfoglaltság!

Debrecen, 2006. október 27 – 28.
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu