Lakossági próbaüzem és első verseny
a Debreceni SportuszodábanMúlt héten csütörtökön még csak az iskolások, szombaton már a felnőttek is úszhattak a próbaüzem alatt lévő Debreceni Sportuszodában.

Szombaton reggel nyolckor Berta András szemész professzor és felesége volt az első két regisztrált belépő, majd követték őket jópáran: aznap összesen 133 belépőt regisztráltak.

Vasárnap még mozgalmasabb volt az uszodai élet, ugyanis előzetes engedélykérés után az október 8-ára meghirdetett „VII. úszónap az egészségért” országos sportnapot (a Magyar Marathon Klub rendezvényét) ide hirdethették meg a helyi szervezők. A sportnap fő távja a 2000 méteres medencei úszás volt, melyet a Debreceni Szenior Úszó Klub szervezésében 60 fő, a Smaragd Delfin Úszóiskola csapatából Kéri Edit úszóoktató vezényletével további 18 gyerek és felnőtt teljesített időmérés mellett.

A szeniorok rangidősei Kovács Lukácsné, Dévald Péter és Nagy Sándor Tibor szenior versenyzők voltak. A Professzori úszóverseny résztvevői közül Berta András, Batta Gyula és Papp Gyula is leúszták a 2000 m-es távot. Jöttek gyerekek a DEDUSZ SE-től és a Debreceni Búvárklubtól is. A kézi időmérést és a jegyzőkönyvek vezetését a rendezők és versenyzők közösen végezték. Rövidebb távokon, illetve időmérés nélküli úszásukkal is többen (mintegy harmincan) regisztráltak a szervezőknél.

Összesen 479 látogató volt a vasárnapi próbaüzem mérlege.

Az október 14-ei, szombati ünnepélyes uszodaavatáson a Vízilabda Magyar Kupa elődöntő mérkőzései előtt a debreceni vízisportot bemutató váltóúszásban a mostani próbázók közül is többen rajthoz állnak a Debreceni Sportuszodában.


Debrecen, 2006. október 9.
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
az úszónap helyi szervezője