Tisztelt Sportbarátaim!

Az Aquaticum Termál- és Gyógyfürdő, mint a2006. szeptember 25-én, hétfőn 14 órától

„száraz” bejárásra hívta meg a debreceni úszóegyesületek képviselőit. 30-40 fős csoportot jeleztem. Kérem azokat, akik ebben az időpontban tudnak jönni, minél előbb hívjanak vagy írjanak!

Találkozunk 10 perccel 14 óra előtt a Hadházi úton az uszoda előtt. Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben (pl. szenior emblémás pólóban) javasolt.

A próbaüzem alatt és a következő hónapokban számos edzést és edzésversenyt, versenyt tervezünk az új Debreceni Sportuszodában.

Ezekről röviden:
A 2006. október 15-ére tervezett avató versenyre Klubunk felkérést kapott egy 4x50 méteres mix vegyesúszó váltó futam megszervezésére, a nyolc (de inkább tizenhat) váltó az országban működő szenior (masters) úszóklubok Európa-bajnok és világbajnok tagjaiból és egyéb hírességekből állna. A debreceni váltóban Puskás Pál (1921) idei kilencszeres országos csúcsjavító (valamennyi idei eredményével dobogós lett volna az idei kaliforniai szenior világbajnokságon), Krasznai Róbert (1940) szenior Európa-bajnok váltótag, világversenyeken tizenötszörös ezüst- és bronzérmes, több, mint 50-szeres magyar bajnok mellett Dr. Mechler Andrea és Szentjóbi Szabó Enikő a javaslatom. A hölgyekre a mellúszás és a hátúszás hárulna.

2006. október 8-án a Magyar Marathon Klub medencei 2000 méteres országos távúszó napot írt ki. Az elmúlt két évben Klubunk Hajdúszoboszlón rendezte meg a nyílt úszónapot (bárki nevezhetett rá). Szeretnénk erre a célra idén a Debreceni Sportuszodában október 8-án egész napra két-három pályát kapni, ahol pályánként egyszerre 2 – 5 fő úszását tudjuk ellenőrizni és az úszási időt mérni.

Amennyiben az uszodát éjszaka is akarják tesztelni, Klubunk hagyományos rendezvényei között szerepelnek a maratoni váltóúszások, legalább egy 4 órásat szeretnénk lebonyolítani.

2007. január 20-21-én a MÚSZ Szenior Úszó Alszövetsége a Debreceni Sportuszodában tervezi a szeniorok országos idénynyitó versenyének megrendezését.

Tisztelettel

Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke

Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu