A debreceni 50 méteres fedett sportuszodával kapcsolatos szenior úszást is érintő javaslatok és levelezés


Tartalom: A következő számú levelek 1, 222, 246, 253, 255, 260, 274/2006Debreceni Sportcentrum Kht

Orendi Mihály részére

Tisztelt Igazgató Úr!


A 2005. november 9-i tájékoztatón, a Debreceni Városi Sportuszoda tervbemutatója során elhangzott, hogy az uszodát későbbiekben látogatni szándékozó sportágak képviselői nyújtsák be esetleges helyiség igényüket.

A Debreceni Szenior Úszó Klub 30 – 50 fővel hetente háromszor szeretne másfél – két órás edzést tartani a Sportuszodában. Akár az úszókkal közös helyiségben lévő, 20 – 30 lábdeszka és kisebb sporteszközök, esetleg az úszófelszerelés (dressz, törölköző, köpeny) szárítására, tárolására alkalmas, néhány m2-es, zárható tároló területet szeretnénk az uszodában.

Szeretnénk néhány kupánkat véglegesen az Uszodában, látható helyen (vitrinben) elhelyezni. Szeretnénk az Uszodában elhelyezett faliújságon (kiállítási tablókon, dicsőségtáblán stb) a többi sportággal, egyesülettel együtt jelen lenni.

Felhívjuk a figyelmet a csúszásmentes felületek kialakításának fontosságára (a medence falától az összes közlekedési területig a medencetértől a zuhanyozókig)! Ez a legtöbb korszerű uszodában is kritikus!

Szeretnénk, ha az Uszoda környékén egy akár szabadtéri műugró medence (ugrótoronnyal) egy későbbi fejlesztés során helyet kaphatna, ugyanis a több ezer résztvevőt vonzó szenior (masters) úszó világversenyek (Európa bajnokság, világbajnokság) rendezési feltétele a műugró verseny párhuzamos megrendezése.

Az Uszoda alapkő letételénél szeretne egyesületünk tagsága is jelen lenni, lehetőség esetén az alapkőben üzenetet elhelyezni.

Javasoljuk, hogy az építkezés fázisait az Uszoda előterében kiállítandó fénykép sorozaton örökítsék meg.

A próbaüzem során Klubunk szívesen rendezne előversenyeket, az Uszoda avató versenyre javaslatot nyújtunk be.

Debrecen, 2005. november 11.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Kósa Lajos
Debrecen Megyei Jogú Város
polgármestere részére


Tisztelt Polgármester Úr!
Százhalombatta, 2006

A Debreceni Szenior Úszó Klub csapata szeretne részt venni a Debreceni Sportuszoda 2006 szeptemberi avató versenyén.

A Debreceni Sportuszoda megépítésétől és birtokba vételétől elsősorban a helyi, debreceni úszósport lehetőségeinek bővülését, a vizes sportágak fejlődését várjuk.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a NAGY AVATÓVERSENYEN a jelen hazai élvonalbeli úszóinak néhány versenyszámát, első osztálybeli hazai (vagy nemzetközi) vízilabda mérkőzéseket, szinkronúszó bemutatót láthatunk majd, és a sikeres rendezéshez a Magyar Úszó Szövetség teljes körű segítséget nyújt.

A NAGY AVATÓVERSENYEN reményeink szerint a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei úszóélet kiválóságai is rajtkőre állhatnak néhány jól megválasztott versenyszám erejéig. Az 50 méteres gyorsúszásban például a jelentkezők nevezési ideje alapján közel egyforma erősségű futamok állíthatók össze, amelyekbe így különböző korcsoportú (pl. ifjúsági és élvonalbeli szenior versenyző) kerülhet egymás mellé! A hazai szenior élvonal képviselőinek meghívásával (és Debrecen számos versenyzője is közéjük sorolható!) Európa- és világbajnok szenior váltók futamaival tudnánk leginkább bemutatni sportágunk és korosztályunk kiválóságait! A férfi és a női váltókon kívül a szenioroknál megrendezik a mix váltókat is, ahol két férfi és két női versenyző alkotja a csapatot, amely többnyire látványos, izgalmas és változatos küzdelmeket hoz.

A NAGY AVATÓVERSENYT (amely akár több napos is lehet) színesítené, kiegészítené a helyi vizes sportok képviselőinek szereplése, illetve a medencei vízisportok teljes körű bemutatása. A különböző korosztályok vízi életébe is betekinthetnénk – kezdve a kivetítőn a csecsemő úszásoktatásról készített felvételekkel, folytatva az oktató medencében és a 25 m-es medencében tevékenykedő legfiatalabb gyerekek sportolásának bemutatásával (élőben ill. kivetítőn), eljutva az 50 m-es medencéhez, ahol melegítés szintjén körforgalomban úszhatnának néhány száz métert a műsorközlő által egymás után bemutatott csapatok, nevesebb helyi sportolók, a gyermek, ifjúsági, felnőtt és szenior korosztályig. Ha a tíz pálya nem elég – márpedig megfelelő szervezés esetén a tíz pálya nem lesz elég –, a legelőször bemutatottak folyamatosan kiszállnak, és új csapatokat szólítanak a helyükre.

A szóbajövő csapatok: a Debreceni Búvárklub, a Sportcentrum KHT és a volt Sportiskola triatlonistái, a következő debreceni úszóegyesületek úszói: DEDUSZ SE, Ezüst Hullám SE, Platonov SE, Bardóczy SE, Debreceni Delfinek, Smaragd Delfin SE, Debreceni Szenior Úszó Klub, MEDÚSZA Egyesület (debreceni egyetemi csapat), a DISZ úszó- és tájfutó szakosztálya, SUTE (Spártai Úszók és Természetjárók egyesülete), Kazinczy Ferenc Általános Iskola Tócós ISK, a megye úszócsapatai: Tekergők SE (Hajdúböszörmény), Polip Vízilabda és Úszó SE (Hajdúböszörmény), Herpály SE (Berettyóújfalu), Árpád SE (Hajdúszoboszló), hajdúszoboszlói vízilabdázók, a püspökladányi, a nyíradonyi, a vámospércsi úszócsapat és a mostani felsorolásból kihagyott egyéb csapatok.

Amennyiben a szervezést elkezdenénk, valószínűleg több iskolai csapat (10 – 30 jól úszó tanuló, tanár és szülő) összeállhatna. Nagy szám és a MEDÚSZA Egyesület jeles napja lehetne, ha a harmincezres egyetemi polgárságból 300-at (a hallgatók, oktatók 1%-át) a tíz pályán egyszerre tudnának úszáshoz szólítani! A Holding vállalatai és a debreceni vállalatok korábbi úszóversenyei alapján munkahelyi csapatoknak is van létjogosultsága.

Más sportágak képviselői, közéleti személyiségek, politikusok is megnyerhetők az ügynek, például a debreceni egyetem professzorai, oktatói több rendezvényen vállalták már az úszást, akár 1200 méteres távon is!

Külön fejezet és tartozás a volt debreceni úszók meghívása. A jelenleg is aktív debreceni szenior úszókon kívül Dr. Gulyás Ákos, Balla Mária, Dr. Dzvonyár János olimpikonok, Nagy József, Kovács József, Varga Péter, Ötvös Éva, Szlovák Szabolcs magyar bajnoki döntők egykori résztvevői jutnak most eszembe.

A vízihokit élőben és kivetítőn, a műugró sportot gumiasztalon vagy kivetítőn lehetne bemutatni, hogy teljes legyen a sportági bemutatkozás.

A próbaüzem megelőző időszakában vagy a NAGY AVATÓVERSENYT követő hetekben extrém rendezvényeket is szeretnénk megvalósítani a Debreceni Sportuszodában: egyéni 10 km-es úszóversenyt az ország távúszóinak meghívásával, 10 órás váltóúszást legalább nyolc csapattal, és a Debreceni Szenior Úszó Klub által az Újkerti tanuszodában eddig 11-szer megrendezett 33 órás váltóúszást (ez a hagyomány szerint idén 2006 perces, azaz pontosan 33 óra 26 perces lesz). Amennyiben a város vezetői támogatják az ötletet (és díjtalanul biztosítják számunkra a helyszínt), a Debreceni Szenior Úszó Klub és a MEDÚSZA Egyesület közös csapata 100 órás (4 napos és 4 órás) folyamatos úszóváltóra hívja ki a város és az ország vízisportolóit, bízva abban, hogy legalább négy csapat végigússza a versenyidőt. A nappali időszakban egy lakossági csapatot is lehetne mozgósítani egy pályán!

Szeretnénk egy olyan előverseny (vagy utóverseny) sorozatot is megvalósítani, ahol akár napokon és naponta órákon keresztül a legkisebbeket és az amatőröket akár a 25 méteres medencében, az arra alkalmasakat pedig az 50 m-es medencében versenykörülmények között felmérnénk (nevezés, futambeosztás, állítás, rajt, a táv leúszása időméréssel, jegyzőkönyv készítéssel), amiből egy több ezer nevet tartalmazó eredménylista születne. A résztvevők iskolai vagy egyéb elérhetőségét rögzítenénk, valamennyi résztvevő emléklapot kapna („A Debreceni Sportuszoda avatóversenyén részt vett”), pl. úszás sportági dombornyomott fém pecséttel. A résztvevőket egy – öt – tíz év múlva újra meghívnánk egy hasonló versenyre, hogy a debreceni úszósport és bázisának erősödését nyomon követhessük.

A Debreceni Szenior Úszó Klub csapata szeretne részt venni a Debreceni Sportuszoda 2006 szeptemberi avató versenyén.

Kérem Polgármester Urat, hogy az Avató versennyel, az elő- és utóversenyekkel, a próbaüzemmel, az extrém távúszással kapcsolatban foglaljon állást, és hatalmazzon fel bennünket a minket illető előkészületek elkezdésére!

Debrecen, 2006. január 2.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Postacím: 4028 Debrecen, Zoltai u. 11.
Tel.: 52-403-164 (otthoni)
52-580-063 (munkahelyi)
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Fax: 52-580-061 Szemészeti szakrendelés
Gyula 2004

Kósa Lajos
Debrecen Megyei Jogú Város
polgármestere részére


Tisztelt Polgármester Úr!
Százhalombatta, 2006


A Debreceni Szenior Úszó Klub csapata szeretne részt venni a Debreceni Sportuszoda 2006 szeptemberi avató versenyén.

A NAGY AVATÓVERSENYről, a helyi vizes sportok képviselőinek szerepléséről, a medencei vízisportok teljes körű bemutatásáról, a különböző korosztályok vízi életéről, a próbaüzem idején vagy a NAGY AVATÓVERSENYT követő hetekben tervezett extrém rendezvényekről, az előverseny (vagy utóverseny) sorozatról, a megye úszócsapatai és a volt debreceni úszók meghívásáról írt előző részletes levelemet mellékelem.Klubom tagjai és a debreceni vízisportolók nevében várom válaszát!


Debrecen, 2006. február 5.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Postacím: 4028 Debrecen, Zoltai u. 11.
Tel.: 52-403-164 (otthoni)
52-580-063 (munkahelyi)
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Fax: 52-580-061 Szemészeti szakrendelés
Gyula 2004

Omaisz István részére
rendezveny@ph.debrecen.hu
Tisztelt Omaisz István!


Moravecz Jánostól, a Debreceni Búvárklub vezetőedzőjétől értesültem a Debreceni Sportuszoda 2006. október 15-ére tervezett Avató versenyéről, amely a hazai élvonalbeli úszók, szinkronúszók szereplése mellett a debreceni vizes sportágak – köztük a szenior úszósport – bemutatkozását is lehetővé tenné.

Fő szempontok a megfelelő szakmai színvonal, a látványosság és a rövidség.

A magyarországi 20 szenior úszóklubban harminc fő feletti a szenior világbajnokok és Európa-bajnokok száma. Váltóúszásban is több csapat büszkélkedhet ilyen címmel.

A leglátványosabb versenyszám sportágunkban a 4x50 méteres mixed vegyesúszó váltó, ahol két férfi és két női versenyző alkotja a csapatot. Az úszásnemek sorrendje: hát, mell, pillangó, gyors. A hátúszók vízből indulnak, a többiek fejesugrással váltják az előző csapattagot. Korcsoportokba a négy váltótag összéletkora alapján osztják a csapatokat.

Debreceni Európa-bajnok váltótagunk Krasznai Róbert (66 éves). Sokszoros országos bajnokunk és csúcstartónk Puskás Pál (85 éves). Két negyvenes debreceni szenior úszónővel kiegészülve „pörgős” váltót alkothatnak!

A váltó úszási ideje legfeljebb három perc, részletes csapatbemutatással együtt öt perc.

A magyarországi klubok az idei Aranyüst úszóversenyen (2006. április 14-én) Dunaújvárosban hét szenior mix váltót állítottak ki meghívásos bemutató versenyszámként, amely az utánpótlás korú versenyzők és a népes közönség figyelmét lekötötte. Nagy versenyt vívtak a váltók, sőt a győztes váltót előváltás miatt ki is zárták. Szóval volt izgalom bőven!

A versenyről készült képriport honlapunkon látható (www.magyar.sport.hu/uszas Debreceni Szenior Úszóklub új honlapja Képek Vas András kisérleti honlapján elérhető fotók Arany Üst korosztályos nemzetközi úszóverseny szenior mix váltókkal, Dunaújváros, 2006.04.14(Dr. Rentka László képei)

Amennyiben az öt perc mellé még ötöt kaphatunk, egy még pörgősebb, a debreceni szenior klubtagokat és a többi sportág képviselőjét is foglalkoztató 8x50 méteres gyorsúszó váltót javaslunk megtartani utolsó versenyszámként úgy, hogy a 10 pályán a szeniorokon kívül az úszók, a triatlonisták, az uszonyos úszók és a vízilabdázók is indíthatnak két-két váltót! (80 úszó úszik öt perc alatt!)

Amennyiben az avatóverseny előtti vagy utáni napon – akár az időmérő rendszer ellenőrzése céljából – időmérő edzést vagy edzésversenyt tarthatnánk néhány versenyszámban, az megkönnyítené az élvonalbeli szenior versenyzők Debrecenbe hívását! Valószínűleg országos csúcsok születnének a versenyszámok megfelelő megválasztásával!

Debrecen, 2006. augusztus 23.

Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu

Fazekas Lajos

a Debreceni Gyógyfürdő Kft.
ügyvezető igazgatója részére

Tisztelt Igazgató Úr!

A Debreceni Szenior Úszó Klub a DEDUSZ SE-től értesült arról, hogy a műszaki átadás alatt álló Debreceni Sportuszodába 2006. szeptember 25-étől kezdődően a próbaüzem alatt úszni járhatnak. Ehhez előzetes névsor leadását kérték tőlük.

A Debreceni Szenior Úszó Klub tagsága is szeretne már a kezdetektől edzéseket tartani az új Sportuszodában.

Hétfőn, szerdán és pénteken 19 –22 óra között (lépcsőzetes kezdéssel) és vasárnap 9 – 12 óra között szeretnénk az 50 méteres medencében két egymás melletti pályán úszni körforgalomban, valamint ezen a két pályán a rajtugrást is gyakorolni. A 25 méteres medencét is szeretnénk kipróbálni. Az edzés után a melegvizes medencében szeretnénk lazítani.

Klubtagságunk jelenleg 152 fő, ebből reálisan egyszerre 40 – 50 fő úszására számítunk.

Kérem, hogy minél előbb értesítsenek arról, Klubunk megkapja-e a kért időpontokban a szervezett úszás lehetőségét, illetve a csak egészségükért úszók milyen időszakokban vehetnek részt a „lakossági úszás”-ban.

A 2006. október 15-ére tervezett avató versenyre Klubunk felkérést kapott egy 4x50 méteres mix vegyesúszó váltó futam megszervezésére, a nyolc (de inkább tizenhat) váltó az országban működő szenior (masters) úszóklubok Európa-bajnok és világbajnok tagjaiból és egyéb hírességekből állna.

2006. október 8-án a Magyar Marathon Klub medencei 2000 méteres országos távúszó napot írt ki. Az elmúlt két évben Klubunk Hajdúszoboszlón rendezte meg a nyílt úszónapot (bárki nevezhetett rá). Szeretnénk erre a célra idén a Debreceni Sportuszodában október 8-án egész napra két-három pályát kapni, ahol pályánként egyszerre 2 – 5 fő úszását tudjuk ellenőrizni és az úszási időt mérni.

Amennyiben az uszodát éjszaka is akarják tesztelni, Klubunk hagyományos rendezvényei között szerepelnek a maratoni váltóúszások, legalább egy 4 órásat szeretnénk lebonyolítani.

2007. január 20-21-én a MÚSZ Szenior Úszó Alszövetsége a Debreceni Sportuszodában tervezi a szeniorok országos idénynyitó versenyének megrendezését. Ennek feltételeit is tisztáznunk kell az üzemeltetőkkel.

Várom mielőbbi válaszát! Egy személyes találkozót is szeretnék Önnel a jővőbeni együttműködés megbeszélése céljából.

Debrecen, 2006. szeptember 19.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Postacím: 4028 Debrecen, Zoltai u. 11.Debreceni Sportcentrum Kht
Orendi Mihály részére

Tisztelt Igazgató Űr!


A Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai is szeretnének részt venni a műszaki átadás alatt lévő Debreceni Sportuszoda „száraz” bejárásán. A lehetőségről a DEDUSZ-tól értesültünk.

Kérem, tájékoztasson arról, hogy milyen időpontban és hány fővel jelenhetünk meg a bejáráson! Valószínűleg 30-40 fős csoport szeretne részt venni az eseményen.

Debrecen, 2006. szeptember 21.

Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Postacím: 4028 Debrecen, Zoltai u. 11.Debreceni Sportcentrum Kht

Orendi Mihály részére

Tisztelt Igazgató Úr!

A Debreceni Szenior Úszó Klub tagsága szeretne már a kezdetektől edzéseket tartani az új Sportuszodában.

Hétfőn, szerdán és pénteken 19 –22 óra között (lépcsőzetes kezdéssel) és vasárnap 9 – 12 óra között szeretnénk az 50 méteres medencében két egymás melletti pályán úszni körforgalomban, valamint ezen a két pályán a rajtugrást is gyakorolni. A 25 méteres medencét is szeretnénk kipróbálni. Az edzés után a melegvizes medencében szeretnénk lazítani.

Klubtagságunk jelenleg 152 fő, ebből reálisan egyszerre 40 – 50 fő úszására számítunk.

Kérem, hogy minél előbb értesítsenek arról, Klubunk megkapja-e a kért időpontokban a szervezett úszás lehetőségét, illetve a csak egészségükért úszók milyen időszakokban vehetnek részt a „lakossági úszás”-ban.

A 2006. október 15-ére tervezett avató versenyre Klubunk felkérést kapott egy 4x50 méteres mix vegyesúszó váltó futam megszervezésére, a nyolc (de inkább tizenhat) váltó az országban működő szenior (masters) úszóklubok Európa-bajnok és világbajnok tagjaiból és egyéb hírességekből állna.

2006. október 8-án a Magyar Marathon Klub medencei 2000 méteres országos távúszó napot írt ki. Az elmúlt két évben Klubunk Hajdúszoboszlón rendezte meg a nyílt úszónapot (bárki nevezhetett rá). Szeretnénk erre a célra idén a Debreceni Sportuszodában október 8-án egész napra két-három pályát kapni, ahol pályánként egyszerre 2 – 5 fő úszását tudjuk ellenőrizni és az úszási időt mérni.

Amennyiben az uszodát éjszaka is akarják tesztelni, Klubunk hagyományos rendezvényei között szerepelnek a maratoni váltóúszások, legalább egy 4 órásat szeretnénk lebonyolítani.

2007. január 20-21-én a MÚSZ Szenior Úszó Alszövetsége a Debreceni Sportuszodában tervezi a szeniorok országos idénynyitó versenyének megrendezését. Ennek feltételeit is tisztáznunk kell az üzemeltetőkkel.

Várom mielőbbi válaszát! Egy személyes találkozót is szeretnék Önnel a jővőbeni együttműködés megbeszélése céljából.

Debrecen, 2006. szeptember 21.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Postacím: 4028 Debrecen, Zoltai u. 11.

A 2006. szeptember 25-i
Debreceni Sportuszoda bejárás
résztvevőinek


Tisztelt Sport iránt érdeklődő, döntéshelyzetben lévő, a sportért tevékenykedő Sportbarátaim!


Kérem, segítsenek abban, hogy a Debreceni Sportuszoda próbaüzeme alatt az ott edző egyesületek segítségével minél több embert nyerjünk meg az úszósport szeretetének!

A Debreceni Sportuszoda próbaüzeme során a Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai – régebbi, és remélhetően a helyszínen csatlakozó új sportbarátaival – hétfőn, szerdán és pénteken 19 – 22 óra között két pálya igénybevételével szervezett, nyílt edzéseket szeretne tartani az 50 méteres medencében.

Vasárnap 9 – 12 óra között szintén hasonlót tervezünk az 50 méteres versenymedencében. Vasárnap délelőtt a 25 méteres medencében 20 perces bemutató edzést szeretnénk tartani 2 pályán, amelyhez bárki csatlakozhatna a harmadik pályán (Pl. váltóúszás 25 méterenkénti váltással).

Valamennyi, eddig bevált rendezvényünkből szeretnénk ízelítőt adni a próbaüzem hetei alatt:

5 perces úszás Pászti Csaba emlékére (Ki tud 5 perc alatt nagyobb távot úszva megtenni? Célszerű végrehajtás a szélső úszópályán. A versenybíró az utolsó perc kezdetét szaggatott kürtöléssel)

100 méteres úszás időre (Hajós Alfréd egyik győztes távja az 1896. évi első Újkori Olimpián)

1200 méteres úszás (Hajós Alfréd másik győztes távja az 1896. évi első Újkori Olimpián)
1200 méter = egy „Hajós Alfréd-mérföld” 1993 óta klubtagjaink és sportbarátaink több, mint 8000 alkalommal úszták le ellenőrzött körülmények között rendezvényeinken az 1200 méteres „Hajós Alfréd-mérföld”-et.
Az 1200 méteres táv halmozott leúszására a legjobb mód egy éjszakai,
12 órás váltóúszás lehetne, vagy hétvégén napközben 4 pályán, pályánként 2 csapat (köztük egy lakossági csapat) szereplésével, akár mindössze 4 órás váltóúszásként. Egyesületi, középiskolai, egyetemi és baráti csapatokkal már 11-szer rendeztük meg a 33 órás váltóúszást. Egy későbbi nagy álmunk az országban (Egerben, Gyöngyösön) már többször megrendezett 100 órás váltóúszás meghirdetése és megrendezése a következő években.

24x50 méteres vagy 48x25 méteres váltóúszás (kis képzés után bárki beszállhat). Családi váltóúszás (Család: legalább két fő legalább két generációból) Legkisebb táv: családtagonként egy hossz.

3600 m mellúszás (A Magyar Marathon Klub MellÚszOB versenyének mintájára). Két pályán körforgalomban egyszerre legfeljebb 5-5 úszó szereplése méltányos. Az úszási idő 1 óra és 2 és fél óra közötti.

2000 m-es medencei úszás
(A Magyar Marathon Klub rendezvénye (80 fő körüli létszámmal már kétszer megrendeztük Hajdúszoboszlón, 3 pályán). A Marathon Klub a debreceni rendezést kívánatosnak tartja!

„Fedettpályás Masters 2000m”
VI. Úszónap az egészségért
2006. október 8.


Nem mondunk le arról a tervünkről, hogy az új Debreceni Sportuszodában minél több felnőttel és gyerekkel úszassuk le versenykörülmények között (regisztrációval, időméréssel, jegyzőkönyv készítéssel) két pálya felhasználásával (kettesével úsznak a jelentkezők) a tisztességes próbának tekinthető 100 méteres, igény szerint 50 méteres vagy akár 25 méteres távot.

A résztvevők teljesítményükről emléklapot kapnak.

Az emléklapot egységesen lehetne elkészíteni, ahol a résztvevő nevét, az úszás távját, idejét lehetne kitölteni az úszás után. Kérem, hogy valamennyi egyesület szervezzen saját tagjai, hozzátartozói részére nyílt időre úszásokat, amelyeken a lakossági próbázók is részt vehetnek és emléklapot kaphatnak. Az emléklapon a rendező egyesület neve (pl. pecsételéssel) is szerepelhessen!Debrecen, 2006. szeptember 24.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Debreceni Sportcentrum KHT
4032 Debrecen. Oláh Gábor u. 5.
Tel.: (06-52) 514-400
Fax.: (06-52) 514-418
E-mail.: sportcentrum@axelero.hu
Tárgy: 2000 méteres nyílt úszópróba


Orendi Mihály
Ügyvezető igazgató részére

Tisztelt Igazgató Úr!


A 2006. szeptember 25-ei Debreceni Sportuszoda bejárás utáni megbeszélésen felvetettem a 2006. október 8-ra a Magyar Marathon Klub által országos úszónapként kiírt 2000 méteres uszodai távúszás debreceni megrendezését, amely a Debreceni Sportuszoda első nyílt versenye lehetne. A helyi rendezést egyesületünk, a Debreceni Szenior Úszó Klub vállalja, de szívesen vesszük a többi egyesület segítségét is!

Korábbi tapasztalatok: Klubunk hasonló és nagyobb szabású rendezvényekre is szakosodott (a 33 órás váltóúszást eddig 11 alkalommal rendeztük meg az Újkerti tanuszodában öt-nyolc csapat részvételével, 120 – 250 fővel).

A 2000 méteres „Fedettpályás” Öbölátúszás (2004) és „IV. Masters úszónap az egészségért” (2005) versenyről konkrét rendezési tapasztalataink vannak.

2004-ben és 2005-ben a Hajdúszoboszlói Árpád Uszodában nyolc órás rendezési időben három pályát biztosítottak Klubunk részére pályabérleti díj nélkül (a nyolcvan ill. negyven fő körüli résztvevő jeggyel lépett be az uszodába). A rendezvényre előzetesen a Magyar Marathon Klub honlapján időpont kéréssel, illetve a helyi rendezőnél (ez én, Dr. Rentka László voltam) mobiltelefonon folyamatosan lehetett bejelentkezni. A helyszínen is akadtak jelentkezők.

Az előzetes futambeosztás alapján pályánként egyszerre legfeljebb hat fő úszott, a 100 méterenkénti részidőket könyvelő versenybírót különböző színű úszósapkák segítették.

Az eredményeket a Magyar Marathon Klub összegezte és országos ranglistaként szerepeltette honlapján. Az októberi úszások eredményeit a novemberben Hódmezővásárhelyen megrendezett Nemzetközi Szenior Úszóverseny első versenynapja után az uszodában hirdették ki, ahol – a verseny jellege miatt – a dobogós helyezettek nagy része jelen volt.

Beszámolók olvashatók a www.marathon.hu honlapon:

A 2004-es úszás abszolút ranglistáját Cseh László vezeti. A legjobb öt versenyző után néhány hajdúszoboszlón úszó (többnyire Debreceni Szenior Úszó Klub tag) eredményét, majd a listát zárókét mellékelem (összesen 1371-en úsztak az ország uszodáiban!):

Absz Rajt Név Születési idő Kor Idő F/N Korcsoport
1 3840 Cseh László 1985.12.03 A 0:22:48 1 1
2 4942 Sallai Márk 1987.12.27 A 0:24:10 2 2
3 6743 Sasvári Balázs Kornél 1984.02.25 B 0:24:17 3 1
4 4962 Fekete István 1988.03.24 A 0:24:32 4 3
5 6086 Magó Ágnes 1986.05.30 A 0:24:45 1 1
 
83 5917 Dr. Soltész István 1963.08.11 F 0:29:36 50 3
94 134 Bitskey István Ifjabb 1974.04.01 D 0:30:08 55 4
97 6000 Dr. Rentka László 1957.03.12 G 0:30:22 57 5
153 5963 Dr. Mechler Andrea 1962.11.15 F 0:32:18 60 2
334 5978 Krasznai Róbert 1940.01.21 J 0:36:44 200 2
443 5945 Újlaki Péter 1964.05.10 F 0:39:20 270 27
511 5919 Dr. Batta Gyula 1953.06.03 H 0:41:30 318 10
1019 5997 Kovács Lukácsné 1935.07.23 K 0:52:44 390 2
1028 5929 Bereczkiné Dankai Katalin 1942.09.30 J 0:52:54 396 6
 
1370 6995 H. F. 1978.09.14 C 1:41:49 808 64
1371 3163 G. I. 24. . N 1:45:19 809 3


Az uszodánkénti eredménylistát is közölték, a szoboszlói lista elejét és végét, valamint az egyes helyszíneken úszók számát mellékelem:


Hajdúszoboszló 5939 Kádas Vivien 92.03.31 00:26:17 1 1
Hajdúszoboszló 5994 Erdei Lívia 92.04.08 00:29:04 2 2
Hajdúszoboszló 5917 Dr. Soltész István 63.08.11 00:29:36 3 1
Hajdúszoboszló 5947 Sándor Fanni 92.10.28 00:29:42 4 3
Hajdúszoboszló 134 Bitskey István Ifjabb 74.04.01 00:30:08 5 2
Hajdúszoboszló 6000 Dr. Rentka László 57.03.12 00:30:22 6 3
Hajdúszoboszló 5974 Lajos Orsolya 90.01.11 00:31:59 7 4
Hajdúszoboszló 5963 Dr. Mechler Andrea 62.11.15 00:32:18 8 5
Hajdúszoboszló 5972 Dr. Kerekes Sándor 67.11.20 00:32:35 9 4
Hajdúszoboszló 5918 Nagy Emese 69.01.03 00:33:09 10 6
Hajdúszoboszló 5982 Dr. Kádasi Tibor 60.11.06 00:33:15 11 5
Hajdúszoboszló 5952 Fábián Ákos 82.03.09 00:33:20 12 6

Hajdúszoboszló 5935 Cseh Miklós 48.04.20 00:58:46 75 42
Hajdúszoboszló 5962 Kádas Zsolt 67.07.21 00:58:52 76 43
Hajdúszoboszló 5938 Dr. Pap Gyula 54.05.12 00:59:10 77 44
Hajdúszoboszló 5962 Ivánka Tóth Andrásné 48.09.25 01:00:47 78 34
Hajdúszoboszló 5936 Dr. Farkas Ilona 57.10.03 01:04:53 79 35
Hajdúszoboszló 5916 Fúró János 65.03.08 01:05:18 80 45
Hajdúszoboszló 5921 Dr. Szepesi Kálmán 38.03.06 01:06:35 81 46
Hajdúszoboszló 5983 Gacsályi Sándor Gusztáv 55.05.25 01:06:41 82 47
Hajdúszoboszló 5965 Királyházi Andor 84.06.21 01:13:32 83 48
Hajdúszoboszló 5957 Fúróné Gömöri Zsuzsanna 66.08.11 01:14:24 84 36

Balatonfűzfő (75 fő)
Budapest, Dagály Fürdő (48 fő és 96 fő, két nap is megrendezték!)
Budapest, Hajós Alfréd Uszoda (150 fő)
Csongrád (63 fő)
Dunaújváros (40 fő)
Eger (124 fő)
Gyula (168 fő)
Kaposvár (48 fő)
Kecskemét (55 fő)
Makó (68 fő)
Mosonmagyaróvár (62 fő)
Nyíregyháza (31 fő)
Pécs (39 fő)
Székesfehérvár (47 fő)
Szolnok (20 fő)
Szombathely (81 fő)
Tatabánya (29 fő)
Nagyatád (43 fő)

A www.marathon.hu honlapon a Fényképalbumban érdemes megnézni:

2005. október 22-én 351 fő volt az országos mezőny, 42 hajdúszoboszlói próbázóval.

Részletesen: www.magyar.sport.hu/uszas Debreceni Szenior Úszóklub új honlapja

Archívum 2005-ben közölt írások
IV. Masters úszónap az egészségért 2005. október 22. összeállította dr. Rentka László

Fényképek Vas András képgalériája
2005-ben készült képek
Fedettpályás 2000 m Hajdúszoboszló 2005 október 22. (Dr. Rentka László képei)

Összegzés:
A 2000 méteres medencei úszást eddig két alkalommal, 50 méteres fedett uszodában (Hajdúszoboszlón), nyitvatartási idő alatti 8 órás időtartamban, lakossági medencehasználat mellett rendeztük meg 2 – 3 pálya igénybe vételével. A rendezvényről az Árpád uszoda vezetőjével előre megállapodtunk (az internetes versenykiírásban szerepelt a helyszín, az időszak, és a jelentkezők az interneten (is) bejelentkezhettek (45 percenként indultak futamok 3-6 fővel, körforgalomban). A hosszak számolása, a részidők mérése, a jegyzőkönyv elkészítése, az eredmények megküldése (a Marathon Klubnak) volt a feladatunk. A teljes hajdúszoboszlói eredménylistát a Haon és saját honlapunk is megjelentette.

Amennyiben Debrecen vállalja a Debreceni Sportuszoda próbaüzeme alatt a részvételi díj nélküli 2000 m-es úszópróba lebonyolítását, akkor a helyszín biztosítását kérjük (teljes nyitva tartás alatt két szomszédos úszópályát az 50 méteres medencében). A próbázók beosztását előzetesen elvégezzük, de biztosak vagyunk benne, hogy a helyszínen is lesznek érdeklődők, akik akár saját úszósávjukban is próbázhatnak időmérés mellett. A rendezőket a Debreceni Szenior Úszó Klub biztosítja, részükre az esetleges uszodalátogatási időkorlát feloldását kérjük (négy-hat órát kell jelen lenniük az uszodában, váltással). Más egyesületből is szívesen fogadunk rendezőket!

Amennyiben a Debreceni Sportuszoda az október 7–8-ára tervezett lakossági próbaüzem során hozzájárul a 2000 méteres országos távúszó akción való részvételhez, közel kétszáz próbázóra és jó országos sajtóra számíthatunk. A különböző korosztályok, úszók és amatőrök együttes sportolása hálás sajtófotó- és tévériport téma! Javaslom, hogy már október 7-én egy pályán tarthassunk előversenyt a rendezők és az egyesületi sportolók részére pl. 14 – 19 óra között, így másnap a lakossági és amatőr úszóknak jobb lehetőségük adódik a próbázásra!

Az idei kiírás még csak ideiglenes, minél előbb dönteni kell a csatlakozásról! a www.marathon.hu honlapon:

"Fedettpályás Masters 2000m" VI. Úszónap az egészségért 2006. október 8.


Debrecen, 2006. szeptember 26.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu
Debreceni Sportcentrum Kht.
Debreceni Gyógyfürdő Kft.
Tárgy: Pályabérlési igény a Debreceni Sportuszodában


A Debreceni Szenior Úszó Klub 2006. novemberétől (lehetőség esetén már október 16-tól) a Debreceni Sportuszodában szeretne edzeni.
Hétfőn és szerdán 19 – 21 óra között az 50 m-es medencében egy pályán, ugyanezen napokon a 25 m-es medencében 19 – 20 óra között egy pályán. (Ha nem lehetséges az 50 m-es medencében is edzenünk, a 25 m-es medencében két pályát szeretnénk bérelni hétfőn és szerdán 19 – 21 óra között.)
A vasárnapi igényeket még gyűjtöm, de amennyiben lehetséges, a 25 m-es medence felét (3 pályát) szeretnénk bérelni 9 – 10 óra között, és az 50 m-es medencében egy pályát 10 – 11 óra között. Véglegesítés az október 9-étől kezdődő személyes megbeszélésen várható.
A Debreceni Szenior Úszó Klub edzésre bejelentkezett tagjai és rövid értékelésük:
Dr. Rentka László (1957) Eddigi munka: a klub vezetője, 17-szeres szenior országos bajnok. Extrém versenyek állandó résztvevője (12 km-es távon négyszer, 12 órás éjszakai versenyen eddig kétszer indult, ahol jobbik eredménye 38.500 m-es úszótáv és a férfi 2. helyezés volt.). Valamennyi (14) versenyszámban az országos TOP 10-ben van évek óta. Az Orvosok Világjátékán 2002-ben és 2006-ban összesen 10 érmet nyert.
2007. évi terv: a Szenior úszó EB-re készül, reális terv: 10-en belüli helyezések.

Dr. Soltész István (1963) Eddigi munka: országosan jegyzett szenior versenyző, az Orvosok Világjátékán többszörös dobogós.
2007. évi terv: Szenior EB-re készül

Dr. Kerekes Sándor (1967) Eddigi munka: 200 m pillangón országos csúcsot tartott, hosszútávúszó teljesítményei (pl. 12 km-es és 16 km-es egyéni úszás) és tervei vannak.
2007. évi terv: országos és nemzetközi versenyek.

Tóth Dénes (1965) Eddigi munka: jó időeredmények több versenyszámban, részvétel néhány országos szenior versenyen és helyi váltóúszásban. Igényes, csiszolt stílusban úszik, 40 éven felül is fejlődőképes.
2007. évi terv: szenior úszó EB, reális terv: szintidők megúszása.

Törös Lajos (1963) Eddigi munka: országos szenior versenyek győztese és dobogósa, a MellÚszOB 2. helyezettje (2006-ban rendezték meg először 3600 méteres távon a tihanyi öbölben).
2007. évi terv: országos versenyek. 5 km-es táv vállalása mellúszásban.

Dr. Telek Andrea (1977) Eddigi munka: egy éve csapattag, országos szenior versenyeken ponterős részvétel, Egerben 75 női versenyző közül a 3. helyen végzett az egyéni pontversenyben.
2007. évi terv: országos versenyek.

Nagy Emese (1969) Eddigi munka: a szenior úszó OB-n 14 egyéni versenyszámban pontszerző, 400 m vegyesen országos csúcsot tart, jó hosszútávúszó eredményei vannak.
2007. évi terv: országos versenyek.

Vas András (1970) Eddigi munka: országos versenyek dobogósa, jó gyorsúszó, váltóban országos csúcstartó.
2007. évi terv: országos versenyek, talán EB

Szabados József (1955) Eddigi munka: országos versenyeken gyors- és hátúszásban biztos pontszerző, rendszeres edzésmunkát végez.
2007. évi tervek: országos versenyek.

Dr. Mechler Andrea (1962) Eddigi munka: sokszoros országos bajnok, ranglistavezető, csúcstartó. Az Orvosok Világjátékon sokszoros dobogós.
2007. évi tervek: országos versenyek.

Fodor György (1981) országos csúcstartó 200 m háton. Szeniorsága idén kezdődött, neki jövője van, nem múltja (válogatott ifjúsági úszó volt). Országos csúcstartó váltók tagja (idén a gyulai OB-n 4 csúcsot elért váltóban úszott!).
2007. évi terv: Szenior úszó EB, országos versenyek, országos csúcsok.

Dr. Fábián Ákos (1982) Eddigi munka: váltóúszások, távúszások szervezése, végrehajtása, a MEDÚSZA egyetemi egyesület titkára, idén a szenior OB-n versenyen kívül indult és ért el jó időeredményeket.
2007. évi terv: Szenior úszó EB, Orvosok Világjátéka, országos és nemzetközi szenior versenyek.

Salamon Tibor (1981) Eddigi munka: idén csatlakozott a csapathoz, részvétel országos versenyeken, javuló időeredmények. Országos csúcstartó váltó tagja.
2007. évi terv: országos versenyek, 30 mp-en belüli 50 m gyorsúszás.

Rentka Anikó (1986) Eddigi munka: egyetemi helyi versenyeken, váltóversenyeken való részvétel, a gyulai szenior OB-n családi váltóban bajnok. Az Orvosok Világjátékán 2006-ban 8-szoros dobogós.
2007. évi terv: váltóversenyek, egyetemi bajnokság.

Szentjóbi Szabó Enikő (1966) Eddigi munka: országos versenyek dobogósa, jó időeredményekre képes számos versenyszámban. Erős, robbanékony.
2007. évi tervek: országos versenyek.

T. Kiss Jenő (1964) Eddigi munka: országos szenior versenyek és távúszások. Jó mellúszó.
2007. évi tervek: országos versenyek és távúszások.

Dr. Barok Márk (1976) Eddigi munka: váltóversenyek, távúszások résztvevője. Hosszútávúszásban javuló eredményei vannak.
2007. évi terv: országos versenyek, váltóúszások.

Galgóczi Krisztina (1988) Eddigi munka: aktív gyulai úszólány, országos versenyeken indul. Idén került a Debreceni Egyetemre, évekig velünk fog edzeni.
2007. évi tervek: országos felnőtt versenyek, egyetemi bajnokság, váltóversenyek.

Dr. Káldi Ildikó (1960) Eddigi munka: szenior országos versenyek, váltóversenyek, távúszások.
2007. évi terv: országos versenyek

Dr. Kappelmayer János (1960) Eddigi munka: részvétel országos versenyeken és váltóversenyeken.
2007. évi terv: országos versenyek.

Rácz Kálmán (1981) Eddigi munka: egyetemi versenyek, váltóversenyek. Gyorsúszásban jó időeredmények. Első éves szenior versenyző.
2007. évi terv: országos szenior versenyek.

Dr. Benyó Mátyás (1982): Eddigi munka: a MEDÚSZA egyetemi egyesület elnöke. Részt vett váltóversenyeken, a városi és az országos egyetemi bajnokságokon.
2007. évi terv: 2007-ben válik szenior korúvá, országos versenyek, esetleg szenior EB.

Lövei Éva (1968) Eddigi munka: részvétel országos versenyeken; az Öbölátúszások rendszeres résztvevője.
2007. évi tervek: kihagyás után visszatérés az országos versenyekhez és a távúszáshoz.

Garamvölgyi Mónika (1982) Eddigi munka: egyetemi versenyek, a megyei bajnokságon többszörös dobogós a 17 évesek között! 2004. ősze Hajdúszoboszló – Nemzetközi Aréna Kupa úszóverseny: 6. helyezés 100 méter pillangó úszásban és 10. helyezés 100 méteres hátúszásban.
2007. évi tervek: 2007-ben válik szeniorrá, részvétel országos versenyeken. Jó esély van arra, hogy segítségével Debrecen legfiatalabb női váltója és mix váltója országos csúcsokat ússzon!
Idézet a versenyzőtől: Céljaim: részvétel hazai és külföldi szenior úszóversenyeken és megyei felnőtt versenyeken, 2007-ben, első szenior versenyévemben, a Szlovéniában megrendezésre kerülő szenior úszó Európa bajnokság szintidői között legalább egy versenyszámban a részvételi jog megszerzése és debreceni váltótagság.

Polonkai Ákos (1968) Eddigi munka: részvétel országos versenyeken, távúszásokon, váltóversenyeken. Javuló időeredmények.
2007. évi tervek: országos versenyek, távúszások.

Polonkai Vanda (1995) Eddigi munka: néhány évig más egyesületekben úszott. Az abádszalóki tóátúszás korosztályos dobogós helyezettje. Megyei bajnokságon, diákolimpián indult.
2007. évi tervek: fejlődés minden versenyszámban, részvétel távúszó versenyeken, diákolimpián.

Dr. Kádasi Tibor (1960)
Eddigi munka 2007-re várt időeredmények (legjobb időeredmények)
100 m gyors: 1:12.00 1:10.00 körüli
200 m gyors: 2:41.00 2:40.00 alatti
400 m gyors. 5:47.00 5:45.00 alatti
100 m pillangó: 1:28.00 1:26.00 körül
200 m vegyes: 3:05.00 3:00.00 közeli

Barta Ádám (1982) Leghosszabb versenytávja: 10 km két alkalommal, többször vett részt az 1200 m-es versenyeken, volt, hogy végig a 33 órás váltóúszáson. 2007-től szenior korú versenyző. Jó időeredményeket várunk tőle, országos csúcsokat érhet el váltóban.
Eddigi eredmények: 2007. évi terv:
100m gyors jelenleg 1:10 1:02
100 mell jelenleg 1:25 1:18
50 mell jelenleg 38 mp 34 mp

Müller Alexandra (1977) Eddigi munka: országos versenyek ponterős résztvevője. Többször indult extrém versenyeken: a 12 km-es és a 12 órás éjszakai úszáson. Utóbbin 21.125 m-es teljesítménnyel győzött, ellenfelét 25 m-rel előzte meg!
2007. évi tervek: visszatérés a rendszeres edzésmunkához (a főváros és Debrecen között ingázik!). Részvétel országos szenior és hosszútávú versenyeken.

Herman Anita (1985) Eddigi eredmények: tiszaújvárosi triatlonista múlt. Az 5200 m-es Balaton-átúszáson, a nagyatádi hosszútávú triatlon OB-n 1900 m-es úszásban, a velencei tó átúszáson és Debrecenben az egyetemi versenyen indult.
2007. évi tervek: edzésbe állás, egyetemi versenyek, váltóversenyek, távúszó versenyek.

Dr. Batta Gyula (1953) Eddigi eredmények: két éve versenyez velünk. Eredményesen szerepelt országos szenior versenyeken, váltóúszásokon és távúszásokon. A Professzori úszóverseny résztvevője.
2007. évi tervek: országos versenyek, esetleg Szenior EB.

Dr. Bitskey István (1941) Eddigi eredmények: az egri úszódinasztia tagja. Édesapja az egri fedettuszoda névadója, Bitskey Aladár. Országos és nemzetközi szenior versenyeken eredményesen szerepel. A Professzori úszóverseny résztvevője, első és második helyezettje. Eredményei és ellenfelei egyaránt jók. A 100 m-es pillangóúszásban országos csúcsot állított be idén.
2007. évi tervek: István fiával együtt a Szenior EB-re készül.

Még további jelentkezőket is várok. Várhatóan kb. 40 – 50 fő szeretne edzeni, akik közül edzésenként 30 – 35 fő lesz jelen.

A hétfői és szerdai edzésünk valamint a vasárnapi edzésünk résztvevői valószínűleg két külön névlistává különülnek, kb. 50 %-os átfedéssel (a beléptetés szempontjából fontosnak tartom megemlíteni).

Nem velünk edzenek, de eredményességük miatt feltétlenül egyedi elbírálást és edzéslehetőség biztosítását kérem az alábbi csapattagjaink számára:

Puskás Pál (1921) Eddigi munka: úszóversenyző a 30-as évektől. A 85-89 évesek korosztályában idén 9 országos csúcsot állított fel. Valamennyi gyorsúszó számban (50 m, 100 m, 200 m, 400 m és 800 m) ő tartja az országos csúcsot. Az idei kaliforniai szenior világbajnokságon hazai versenyeredményei alapján négy számban győzhetett volna!

Puskás Pál rendszeresen részt vesz országos szenior versenyeken, sőt felkérésünkre az 1200 méteres és 2000 méteres országos úszóakciókhoz is csatlakozott.
Idei tervek: 2006. október 8-án a Debreceni Sportuszodában 2000 m-es távot úszik. Október 14-én a debreceni uszodaavató versenyen a 4x50 m-es mix vegyesúszó váltó debreceni váltójának befutó embere. Novemberben Hódmezővásárhelyen egy nemzetközi szenior versenyen idei 10. országos csúcsára készül.
2007. évi tervek: részvétel a szlovéniai Szenior úszó Európa-bajnokságon!

Krasznai Róbert (1940) Eddigi eredmények: Szenior úszó Európa-bajnok és ezüstérmes váltótag, további 15 bronzérmet nyert világversenyeken. Ötvenszeres szenior magyar bajnok.
2007. évi tevek: részvétel országos és nemzetközi versenyeken. A Szenior úszó EB-re készül.

Dévald Péter (1930) Eddigi eredmények: veseátültetésen átesett sportoló. A Transzplantáltak világversenyein (EB, világjátékok) eddig 10-szer indult, érmeinek száma a 10-et meghaladja. Csapatunk egyetlen Sport Nívódíjasa (háromszoros Transzplantált EB győzelméért kapta ezt a kitüntetést). Országos és nemzetközi szenior versenyeken is eredményesen szerepelt közöttünk 1995 óta.
2007. évi tervek: részvétel országos és nemzetközi szenior és transzplantált versenyeken.

Krucsó Zsolt (1964) Eddigi eredmények: másfél éve májátültetésen átesett sportoló. Részt vesz országos szenior versenyeken és a transzplantáltak versenyein. Eddig két világversenyen indult, az idei, Pécsett rendezett Transzplantáltak Európa-bajnokságán egy számban győzött és további jó helyezéseket és időeredményeket ért el.

Újlaki Péter (1964) Eddigi eredmények: Péter egy duatlon versenyen kerékpározás közben súlyos balesetet, gerinctörést szenvedett el. Évek alatt állt talpra (a szó szoros értelmében: ágyban fekvés és tolókocsizás után!). Szenior versenyeken indul, ahol biztos pontszerző. Extrém teljesítményei vannak, például a 4000 méteres pillangóúszás teljesítése! Néhány triatlonversenyen és futáson is elindult sérülése óta.
2007. évi tervek: országos versenyek. Extrém úszást szeretne felajánlani a Debreceni Uszodában (4000 m pillangóúszás).

Kovács Lukácsné (1935) Eddigi eredmények: országos és nemzetközi szenior úszóversenyeken korosztálya legjobbjai közé tartozik. Az elmúlt négy évben több, mint 20 nyíltvízi úszóversenyen indult, ahol csaknem mindig győztes vagy dobogós helyezést ért el. Az 5200 m-es Balaton-átúszást 20 ° C alatti vízben is teljesítette!


A Debreceni Szenior Úszó Klub eddigi fő eredményei: a gyulai Országos Szenior Úszóbajnokságon a megyék és a főváros egyesített csapatai közötti pontversenyben háromszor győztünk (2001 2002, 2003). A győztes csapatnak járó Vándorserleg így végleg Debrecenbe került, melyet a Debreceni Sportuszodában a helyi úszósport relikviái között szeretnénk elhelyezni.

Más versenysorozatban is jó eredményeket ért el a csapat: Egerben, a Bitskey Aladár Emlékversenyen 2001 –2006 között eddig hat alkalommal nyertük meg a csapatversenyt. Budapesten, a Nyéki Imre Emlékversenyen 1999 – 2004 között a legjobb, illetve a legnagyobb létszámú vidéki vendégcsapat serlegét nyertük el.

Hajdúszoboszlón eddig tíz alkalommal rendeztük meg a Jeney Tibor Nemzetközi Szenior Úszó Emlékversenyt. Ezt a versenyünket 2007-ben szüneteltetjük, helyette 2007. január 20 – 21-én a Debreceni Sportuszodában a szenior úszók 2007. évi hazai (de nemzetközi mezőnyű) idénynyitó versenyét tervezi Klubunk és Szakszövetségünk. A verseny megrendezésének engedélyezését és az uszoda rendezvény naptárába való felvételét ezúton is kérjük!

Az idei debreceni Rövidpályás országos úszóbajnokságon három debreceni szenior úszó is rajthoz állhat: Bitskey István (1974) és Othman Mohamed (1985), ők kettős klubtagsággal rendelkeznek, valamint Tacsi Róbert (1974), aki szenior korú, de nem klubtagunk.

2007-ben Szlovéniában (Kranj és Bled helyszínnel) rendezik meg a Szenior úszó Európa-bajnokságot, amely a Klubok versenye (nemzeti válogatott szenior úszásban nincs). A Debreceni Szenior Úszó Klub eddig egy – három fővel vett részt ezeken a megmérettetéseken, az idei csapat létszáma jelenleg 8 – 10 főnél tart! A Debreceni Sportuszodában való felkészülésünket a hazai és kisebb nemzetközi versenyek mellett a 2007. augusztus 28 – szeptember 2. közötti Európa-bajnokságra fókuszáljuk. A csapat nem utazó tagjai is részesei az edzésmunkának, sőt 2007 májusában és júliusában két jelentős hazai felkészülési versenyen veszünk részt szinte valamennyien Csongrádon és Gyulán. A gyulai országos bajnokságon a hazai csapatgyőzelemért ismét versenybe szállunk!

Itt szeretném megemlíteni, hogy Klubunk nagy gyűjtőklub, ismeretségi és szimpátia alapon számos budapesti és miskolci klubtagunk van, de Hajdúszoboszló, Nyékládháza, Tiszaújváros, Cegléd, Gödöllő, Érd, Százhalombatta és Bécs is szerepel lakóhelyként a tagnyilvántartási lapokon. Ennek a nagy csapatnak is tervezünk néhány alkalommal csapatépítő nyílt edzést a Debreceni Sportuszodában!

Extrém versenyeink a különböző maratoni váltóúszások. A 33 órásat (idén 2006 perces, azaz 33 óra 26 perces versenyidő következik) egy hétvégén akár a hat pályás 25 m-es medencében, akár az 50 méteres medence 4 pályáján el tudjuk képzelni…

A Debreceni Sportuszodában az október 8-ai lakossági próbaüzemi napon egy 2000 m-es országos úszónap megrendezésével (időmérés az érdeklődőknek) és az október 14-i ünnepélyes avatóversenyen két váltóúszó számban való részvétellel szeretnénk bemutatkozni.

Debrecen, 2006. október 5.
Tisztelettel
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu