Tisztelt Sportbarátaim!


A 2006. augusztus 25-27. közötti gyulai Országos Szenior Úszóbajnokságra 45 fős debreceni csapat nevezett, 284 egyéni rajtunk és várhatóan 20-25 váltónk lesz! (Ez azt jelenti, hogy ha csak mi, debreceniek úsznánk le a számainkat a 8 pályás medencében, 39 futamot töltenénk meg!) Az utazások összehangolása és a váltók összeállítása, valamint az utolsó edzések hatékony elvégzése a még előttünk álló feladat, aztán jöhet végre a verseny! (Amikor először tették három napossá a versenyt és a 200 méteres számokat is megrendezték, igencsak szokatlan volt, hogy pl. 200 m háton egyedül úszhatok egy pályán, és még körforgalomban sem kell úsznom…)

A csapatverseny negyedszeri megnyerése idén főleg az ellenfél csapatok létszámától és nevezési kedvétől függ.

A magyar bajnoki címeink, országos rekordjaink számát meg lehet becsülni. Én 25 egyéni és 4 váltó bajnoki címet, 6 egyéni és 4 váltóbeli országos csúcsot tippelek, a pontversenyben pedig 1880 pontot…

Gyula után sem áll meg az élet:

Dr. Kerekes Sándor a szeptember 2-3-i hétvégén a füzesgyarmati strandra szervez edzést és ebédet. A részletekről később.

Szeretném, ha a következő két versenyre már Gyulán összeállna a csapat!
Ezek a versenyek:
III. Csongrádi Országos Szenior Úszóverseny
2006. szeptember 9-10.
(Családias verseny, kellemes strandi körülmények.)

IX. BITSKEY ALADÁR NEMZETKÖZI SENIOR ÚSZÓ -EMLÉKVERSENY
EGER, 2006. szeptember 16-17.
(Bitskey professzor úr édesapja az egri verseny és uszoda névadója. A csapatversenyt hatszor nyertük meg eddig Egerben!)

A Debreceni Sportuszoda átadását szeptember 15-re tervezik (valószínűleg ez a műszaki átadás dátuma), a próbaüzem egy hónapja alatt nagyfokú tettrekészséget várok a csapattól!
Legalább egy 10 órás váltóúszást, családi váltóúszást, 4x50 m-es, látványos mix váltókat tervezek, valamint közös edzéseinket is áthelyeznénk az új uszodába!

Debrecen, 2006. augusztus 19.

Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke
Mobil: 06-30-742-5244
e-mail: rentkaszenior@freemail.hu