VIII. Nemzetközi Senior „Nyéki Imre” Úszóverseny
Budapest, Nyéki Imre Uszoda, 2006. december 2-3.


A rendezők ismét Debrecennek ítélték „A legjobb vidéki egyesület” címet és a vele járó kupát. A külföldi csapatok közül Szergej Feszenko olimpiai bajnok vezetésével az Aqua Kijev diadalmaskodott
Januárban Debrecenbe készülnek a szenior úszók!


A verseny történetének első hat évében Debrecen érdemelte ki a Legjobb vidéki csapat vagy a Legnépesebb vendégcsapat címet és kupát. Ez a hagyomány tavaly megszakadt, a Budapesti Delfinek bizonyultak szervezettebbeknek.

Idén a Debreceni Sportuszoda átadása és az oda áthelyezett szenior edzések újabb lökést adtak a Debreceni Szenior Úszó Klub csapatának, és a fővárosban élő csapattagjaik is szép számmal megjelentek a versenyen. A mérleg: elsőség a csapatversenyben a hazai vendégcsapatok között, és számos jó helyezés az igen erős és népes mezőnyben.

A verseny alatt a debreceni csapat vezetője, Rentka László szinte valamennyi jelen lévő versenyzővel beszélt és az előzetes versenykiírás egyidejű átadásával személyesen meghívta őket a januári debreceni idénynyitó versenyre. A visszajelzések kedvezőek, mindenki ki szeretné próbálni a máris legendás hírű új létesítményt, úgyhogy 2007. január 20-21-én számos hazai és külföldi szenior klubot, neves versenyzőket, hazai és külföldi világ- és Európa-bajnokokat, köztük a kijevi klub olimpiai bajnokát, Szergej Feszenkót várják a házigazda debreceniek a Debreceni Sportuszodába.


Rentka László a debreceni versenymeghívást tartó Szergej Feszenkóval


Debrecen, 2006. december 4.
Dr. Rentka László
a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke

A versenyről készült további fényképek a Fényképek rovatban láthatók!