Megnyitott az új Dagály fürdő és uszoda

A régi Dagály 2016.09.18-án zárt be és most közel egy évvel a 2017-es szenior VB után megnyitott a nagyközönségnek is a felújított Dagály fürdő. A régi Dagály fürdőt itt mutattam be 2010-ben és itt búcsúztattam 2016-ban. Az újranyitó Dagály jelenleg 8:00-20:00 között üzemel tehát munka előtt úszni nem lehet, legfeljebb hétvégén vagy szabadság alatt mehetek ide.


Képek a Dagályról 2013 július 21-én és 2018 augusztus 19-én

2013.07.21 2018.08.19
Hat sávos 1,70 méteres vízmélységű már évek óta nem feszített víztükrű 25 ös medence Nyolc sávos 2,20 méter vízmélységű 25 ös medence csak egyik oldalán létrákkal. A sávelválasztó kötelek egyelőre nincsenek kihúzva ezért nem zavaró csak úszni problémás benne. Na nem ilyen korán reggel (8:00 órakor!) nyitás után! Sátor idén télen valószínűleg még nem lesz.
 
Nyolc sávos egyik végén 80 cm es a régi 50-es medence Tíz sávos 2,20 méteres vízmélységű szép új medence rajtkövekkel.
 
A régi 50 es medence délről nézve Az új 50 es medence az órát remélhetőleg pótolják.
 
Élmény, termál, gyerek és tanmedence négyes Ugyanazok a medencék egy gyermek játszó medencével bővültek.
 
A stradolásra használt medencék Ugyanaz a gyermekmedence felől fényképezve.
 
A termál és a lubickoló medence Ez nem változott és a vize is olyan jó mint régen volt.
 
A gomba medence A helyén ez maradt.
 
A szobrokról
(mindenki mást lát szépnek "De gustibus non est disputandum" avagy ahogy azt az idős parasztember mondta "Gusztus dolga, mint a műtrágya")
 
A fröcskölőktől védekező nő szobra Helyén a szobor alapot álcázták ...
 
Egy a régi Dagályt díszítő szobrokból a vízhordó nő szobra, a régi szivattyú épületénél Cápa szobor, ez az élőlény valószínűleg gyakran előfordul a Dunában és csak remélni lehet, hogy az 50-esben nem ...
 
Régebben gyakori volt a napozó nő a Dagályon ezért szobrot kaptak Ma valószínűleg gyakoribb a bálna ...
 

Az új Dagályban a járólap praktikusabb és szebb, mint a régi csúszós kerámia lapok voltak. A szekrények bár nem olyan nagyok, mint a Paskál fém szekrényei praktikusabbak, mint a régi meglehetősen ormótlan szélesedő keskenyedő szekrényei.
Az apróbb problémák, mint például az óra hiánya az 50 méteres és 25 méteres medencénél vagy a ruha akasztók teljes hiánya a zuhanyzóknál, a lubickoló és a termál medence pihenő terében orvosolhatók.
A 25 méteres medencénél a ki és bemászást segítő létrák hiánya a Népfürdő utcai oldalon sajnos arra emlékeztet, hogy az orvosok hibáját eltemetik, hogy senki se lássa a mérnökök hibáját kiállítják, hogy mindenki nézhesse. Ezt már nehezebb lesz megoldani. Bár amióta a főniciaiak feltalálták a pénzt csak ezen múlik.
Természetesen a homály továbbra is tartós a Dagály üzemelése körül és senki nem válaszol az írásban feltett kérdésekre. Mentségére legyen mondva a jelenlegi üzemeltetőnek egy héttel a próbaüzem megkezdése előtt még nem tudott róla (legalábbis hivatalosan és publikus módon), hogy ez a cég lenne a kiszemelt.
Ezért csak a jelekre hagyatkozhatunk.

  • a nyitvatartás (8:00-20:00)
  • a sátort nem tervezik idén télre a 25-ös medencére
  • 15 alkalmas úszójegyet nem árusítanak
mind arra mutat, hogy nem lesz téli üzem hanem a kezelő és wellness rész fog üzemelni. A Dagály búcsúztatóban a mottóm, hogy egy uszodával kevesebb lesz Budapesten a Dagály át- és a Duna Aréna felépítésével beigazolódni látszik.


írta és fényképezte Miklós Attila
2018. augusztus 19.